Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tea Time: 4 x thee in parfums

Door kora-lee op 17.05.2015

I’m a coffee addict, daar kan ik niet omheen. Niets wat ’s morgens (of elk ander moment van de dag) beter ruikt dan versgemalen koffie.

En toch bestaat er geen enkel parfum dat deze o zo verslavende geur perfect weet te vatten. Starbucks-frappucinoparfums in overvloed, maar een cleane, droge, warme en kruidige espressogeur laat voorlopig nog op zich wachten.


© Pinterest

Theeparfums daarentegen weten me wél te bekoren. En net als het gamma aan verschillende theesoorten oneindig is, zijn ook geen 2 theeparfums hetzelfde. Groene thee, lapsang souchong, Earl grey … Heel wat neuzen vonden hun inspiratie al in dit warme drankje. What’s your cup of tea?

L’Artisan Parfumeur - Tea For Two


© L'Artisan Parfumeur

Als gerookte thee je favoriet is, zal Tea For Two je niet teleurstellen. Olivia Giacobetti combineert de diepe rokerigheid van lapsang souchong met noten van vanille, honing en peperkoek.

Licht, zoet en eetbaar met een smokey touch: het perfecte kopje afternoon tea

L'Artisan Parfumeur Tea For Two eau de toilette, € 99,-/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d’ailleurs.

Annick Goutal - L’île au thé


© Annick Goutal

Zuid-Korea is hét beauty-land bij uitstek, maar vormt ook zelf een rijke inspiratiebron. L'île au thé, het laatste nieuwe parfum van Annick Goutal is gebaseerd op het idyllische eiland Jeju-do, door de Koreanen ook wel honeymoon island genoemd. 

Het resultaat is een frisse, elegante groene-theegeur met sprankelende mandarijn in de opening, fruitige, honingachtige osmanthus in het hart, en groene thee en muskus in de basis. De zonovergoten zorgeloosheid van een huwelijksreis op Jeju-do.

Annick Goutal - L’île au thé eau de toilette, € 79,-/50 ml. O.a. verkrijgbaar bij Necessities.

The Body Shop - Fuji Green Tea


© The Body Shop.

Eerder Japan-minded? The Body Shop haalde voor haar nieuwste collectie inspiratie bij de traditionele Japanse theeceremonie. Frisse citrusnoten, haast muntachtige groene thee en een bloementrio van camelia, viooltjes en jasmijn doen je meteen wegdromen van Mount Fuji.

The Body Shop Fuji Green Tea eau de cologne, 19,- €/100 ml. 

Jo Malone - Earl Grey and Cucumber


© www.essiebutton.com

Zwarte thee & bergamotolie make the perfect cup of Earl Grey. Komkommersandwiches zijn daarbij onontbeerlijk.

Frisse noten van komkommer en appel zijn the next best thing. Vanille en bijenwas zorgen dan weer voor een zoete, romige noot, terwijl angelica, davana en muskus zorgen voor een poederachtige Britse touch. High tea in een flesje!

Jo Malone - Earl Grey and Cucumber eau de cologne, 47,- €/ 30 ml. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d'ailleurs.

Topfoto & page icon  © Pinterest

page loaded