Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Release your inner panther

Door Tiany op 04.05.2015

Wie aan Cartier denkt, denkt wellicht meteen aan hun adembenemend mooie sieraden. De horloges van het Franse juweliershuis worden zelfs wereldwijd gezien als een statussymbool. Maar ook parfums creeërt het Franse merk als geen ander. 

Alle parfums van Cartier hebben hun eigen geschiedenis, mysterie en personality.

I do it real big, never do it tiny” – Dixit Miley Cyrus. En dat moet het Franse merk ook gedacht hebben. Cartier zou Cartier niet zijn mochten ze het niet groots aanpakken. Bij de ontwikkeling van een nieuwe geur komt zo ongeveer evenveel uitmuntend vakmanschap aan te pas als bij het creëren van een sieraad.

De sensuele geur 'La Panthère' werd al in 2014 voorgesteld aan de beauty world. Nu, een jaar later, komt het merk met een nieuwe, lichtere versie.

Meet La Panthère Légère by Cartier, een parfum speciaal ontwikkeld voor de vrije en passionele vrouw. Een stralende, sun-kissed version van de La Panthère parfum, onthult deze Eau de Parfum Légère een nieuwe kant van het wilde bloemenakkoord. De neus achter deze nieuwe fragrance is de well-known perfumer Mathilde Laurent.

Deze betoverende bloemengeur combineert sprankelende noten van de gardenia-bloem met fluweelzachte tonen van muskus. De samenstelling is verlicht met een nieuw ingrediënt van de Tiaré bloem, het nationale embleem van het eiland Tahiti

Een delicate bloem waarvan de zonnige warmte de ongefilterde 'ziel van de panter' in al zijn katachtige gratie en oprechtheid ontbloot. Mij doet het denken aan een zwoele zomeravond op een tropisch eiland. Heaven!

Ook voor het parfumflesje zette Cartier zijn beste beentje voor. Voor wie het nog niet gemerkt had – bij mij duurde het een uur – zit het iconische handelsmerk van Cartier, de panter, verborgen in het flesje. Kijk maar eens goed! Ook de andere flesjes van de La Panthère-collectie vertonen de katachtige snoet. La Panthère, Eau de parfum légère (25 ml / € 56,-)
La Panthère, Eau de parfum légère (50 ml / € 81,50)
La Panthère, Eau de parfum légère (75 ml / € 102,50)

Foto's Vincent Wulveryck, Ulysse Frechelin, Peter Lindbergh © Cartier 2014, Shutterstock

Met medewerking van Margot D'Hoore

page loaded