Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy Hour: 5 x cocktails & parfums

Door kora-lee op 30.04.2015

Het warme weer en de stralende zon van de afgelopen dagen doen mij al verlangen naar zomer, parelwitte stranden, palmbomen, kristalhelder zeewater en … cocktails!

Niets zo verfrissend bij tropische temperaturen als een heerlijke cocktail, of het nu op bovenvermeld parelwit strand of op je balkonnetje in de stad is.  


Foto © Tumblr

Maar het betere cocktailwerk is een ware kunst, mixology genaamd. Want wie een beetje een goede cocktail wil maken, weet dat the art of making cocktails schuilt in de precisie waarmee een barman smaken selecteert, mixt, stirt en shaket.  

Vergelijk het met een neus die zorgvuldig een parfum samenstelt. Geen wonder dus dat heel wat parfums geïnspireerd zijn op cocktails.

Is G&T your beverage of choice, is geen brunch compleet zonder fancy Bellini of ben je toch eerder verslingerd aan een exotische Mai Tai? Wij zetten de leukste cocktail-inspired parfums op een rijtje. Minstens even benevelend en verslavend, maar dan zonder nasty hangover the morning after. Proost!


Foto © Heinemann-dutyfree.com

Gin-tonic


Foto © Drizzleanddip.com

Gin-tonic: het geliefkoosde drankje van de fashion crowd. Niet onterecht in tijden van ongebreideld minimalisme! Niets parapluutjes, stukjes starfruit of suikerrandjes, maar gewoon gin en – what’s in a nametonic. En ijs natuurlijk, lots and lots of ice!


Foto © Pinterest

Penhaligon’s Juniper Sling is geïnspireerd op London Dry Gin en opent fris met jeneverbes, engelwortel en citrusnoten. Kaneel, peper, kardemom, vetiver en iriswortel zorgen voor het kruidige gingevoel dat uiteindelijk opwarmt tot een sensuele mix van leder, amber en bruine suiker, topped with a maraschino cherry. Speakeasy in een flesje, quoi.

Penhaligon’s Juniper Sling Eau de Toilette 50 ml, € 105,-. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d’ailleurs.

Bellini


Foto © Culinaryginger.com

There’s no such thing as too much champagne. Hou je wel van champagnecocktails maar ben je Mimosa’s beu? Ga dan eens voor dé grote klassieker van Harry’s Bar in Venetië, de Bellini! 1 deel fijngemaakte perzik, 2 delen prosecco & a whole lotta pink happiness.


Foto ©  État Libre d'Orange

Vraie Blonde van État Libre d’Orange ruikt niet enkel naar perziken en champagne, de sprankelende aldehyden in de opening doen het ook echt bruisen als een glaasje bubbels. De sexy mengeling van witte peper, mirre, patchoeli en rozen toveren je in no time om tot een Bellini bombshell. Marilyn would've been so proud!

État Libre d’Orange Vraie Blonde Eau de Parfum 50 ml, € 80,-. O.a. verkrijgbaar bij Kapsalon Albert.

Caipirinha 


Foto © Pinterest

Cachaça, rietsuiker, limoen en ijs: meer moet dat niet zijn.  Met een Caipirinha in de hand waan je je meteen op een of andere bruisende trip naar een idyllisch eiland.


Foto © Creed

Creed Virgin Island Water vat dat gevoel perfect: limoen, citrus en gember werken even verkwikkend als een frisse duik in het water en een onweerstaanbare cocktail van suikerriet, witte rum en muskus zorgen voor dat lome, zongebruinde vakantiegevoel.

Voeg daar nog een vleugje kokos aan toe en je krijgt een minicruise in de Caraïben voor wie cocktailgewijs niet kan kiezen tussen Caipirinha en Pina Colada. Why choose anywaysJust have them both!

Creed Virgin Island Water Eau de Parfum 30 ml, € 78,-. O.a. verkrijgbaar bij Necessities.

Mai Tai


Foto © Bostoncommon-magazine.com

Wie tuk is op Polynesische tikibars weet vast wel wat een Mai Tai is. Deze cocktail op basis van rum, limoensap, amandel- en suikersiroop wordt doorgaans versierd met bloemen, muntblaadjes, stukjes fruit én het fameuze cocktailparapluutje, en wordt geserveerd in de meest waanzinnige tiki mugs.


Foto © Fin du Jour

Met noten van rum, bergamot, vanille en amandel zorgt Noir Tropical van Maria Candida Gentile meteen voor dat relaxte tikisfeertje. Je zou voor minder vrolijk worden.  

Maria Candida Gentile Noir Tropical Eau de Parfum 100 ml, € 140,-. O.a. verkrijgbaar bij Fin du Jour

Virgin Mojito


Foto © Ehow.com

Het is niet omdat je geen alcohol lust/drinkt/mag drinken dat je happy hour aan je voorbij moet laten gaan. Er bestaan tegenwoordig ook heel wat lekkere mocktails.

Vervang in een gewone Mojito met muntblaadjes, rietsuiker, limoen, rum en soda de rum door een scheutje appelsap en de soda door Sprite, Appletizer of Canada Dry en je krijgt een heerlijk frisse Virgin Mojito.


Foto © The Body Shop

Besprenkel jezelf na het douchen met de limited edition Virgin Mojito Body Splash van The Body Shop, en je waant je meteen op een bruisend feestje dat zo uit een Bacardi-reclame lijkt te komen. Let’s get this party started!

The Body Shop Virgin Mojito Body Splash 300 ml, € 17,-. Verkrijgbaar bij The Body Shop vanaf 9 juni 2015

Topfoto © Etsy

page loaded