Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Be Sun Savvy

Door Michael op 30.04.2015

We all like the sun, maar de zon heeft ook negatieve effecten, sad story. Zo zorgt la soleil voor rimpels, zonnevlekjes, verlies van elasticiteit en huidsverkleuringen.

De blootstelling aan UV-stralen is eigenlijk niet gezond voor onze dierbare huid. Er bestaan luckily - oef -  veel middeltjes om onze huid te beschermen, maar wanneer moet ik mij juist insmeren?

Gelukkig bestaat er een technologisch snufje om jou te helpen. The June – een revolutionaire anti-UV-schoonheidscoach - van Netatmo helpt je om bewuster te zonnebaden.

There always has to be someone the first one and this time it’s Netatmo. Bravo!

Wie denkt dat technologie niet fashionable kan zijn, is totally wrong. Het stijlvolle juweel werd geïntroduceerd in januari 2014 en stuurt meldingen met gepersonaliseerd advies voor de bescherming van je huid. Handig, niet?

Het juweel werd ontwikkeld door de Franse topdesigner Camille Toupet. Het beschikt over een UV-sensor die via een app (De June app) aanbevelingen geeft over wanneer en hoe ik mijn huid moet insmeren.

De app is gratis te verkrijgen in de iOS App Store en is compatibel vanaf een iPhone 4S. Désolé, peepz met een oudere versie, jullie baksteen kan deze technologie niet aan.

Every day a little sun protection is geen overbodige luxe. Ook al schijnt de zon niet, je kan nog altijd een verbrande huid krijgen en dat resulteert in vroegtijdige huidveroudering.

Wanneer je de maximale dagelijkse blootstelling aan de zon hebt bereikt, gaat het alarm af. Juist, de app stuurt je dan een melding. Iets gemakkelijkers bestaat er toch niet? 

Realtime information is the best information.

“Deze technologie is een weergave van de toekomst in zonnebescherming. Het is geweldig op vakantie, maar ook voor alledaags gebruik. JUNE toont de dagelijkse geaccumuleerde UV-blootstelling van de gebruiker en zegt hoe men zich op basis daarvan kan beschermen. Ik ben er van overtuigd dat het gebruik van de app de gebruikers attent zal maken op het gevaar van UV-stralen omdat ze namelijk zien hoeveel stralen ze werkelijk opnemen.” – aldus dermatoloog Dr. E. Russak -.

Geef toe, de armband ziet er toch heel chic uit, ideaal voor een everyday look. Het is trouwens perfect te combineren met elke stijl of activity die je gepland hebt. Je kan de UV-sensor en het juweel trouwens ook dragen op je outfit, zo heb je het bandje niet nodig. Let’s pimp our look with some fancy technology

Een gouden, witgouden armband of misschien de zwartgrijze versie? Niet alleen over de kleur van The June kan je twijfelen, ook over het bandje. Echt leer of een rubberen bandje?

Check it out!

Foto's en page icon: © Netatmo

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded