Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Iconic top 5 perfumes by Nina Ricci

Door Michael op 25.04.2015

Nina Ricci is een wereldbekend Frans modehuis dat les femmes verblijdt met fashion en fragrances. In history heeft Miss Ricci de beautywereld al meermaals de mond gesnoerd.

Daarom gaat Belmodo even back in time. Nooo don’t worry we gaan geen top 100 uit de jaren 70 oplijsten zoals op Radio 2! Wij willen jou laten kennismaken met de meest memorabele Nina Ricci-geuren ooit.

1945: De Tweede Wereldoorlog is voorbij en life is back as it was. Na alle miserie wordt het tijd voor wat ladylike verwennerij. Het Franse modehuis, Nina Ricci, wist wat haar te doen stond: een nieuw geurtje op de wereld loslaten.

Coeur-Joie was het allereerste parfum dat Nina Ricci uitbracht in 1946. Een romantisch kristallen flesje dat werd ontworpen door family friend Marc Lalique. Dit is 1 van die typical little bottles die je ongetwijfeld al hebt zien staan tussen de collectie parfumflesjes van je oma!

Nina Ricci’s absolute world mark is en blijft L’Air du Temps. In 2013 bestond het parfum 65 jaar en om dat te vieren werd er een special edition uitgebracht.

Het merk heeft nadien nog talloze collecties ontworpen, parfums uitgebracht, maar the classic is en blijft deze baby. Hieronder kun je het allereerste spotje zien van Nina Ricci L'Air du Temps

Een bloemig parfum met roosextracten, peach en Chinese rosewood zorgde voor Ricci’s succesformule. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds te koop omdat de ladies er maar niet genoeg van krijgen. L'Air du Temps blijft bij beautylovers wereldwijd nog steeds een topper dankzij zijn unieke geur

Next icon in row is Nina. Christian Vacchiano was in 1987 het brein achter dit piece of liquid gold. The scent wordt gedomineerd door een woody insteek met veel plantextracten en ufcourse, typisch Nina Ricci, flowers. Later werd dit flesje omgetoverd tot de wereldbekende pink apple. 

Nina werd de basis van vele nieuwe parfums in de toekomst. Denk aan Nina L’eauNina FantasyNina L’Elixir  It became a keeper!

Time for a change. In 2001 brak voor Nina Ricci een nieuw tijdperk aan en dat gingen ze in met een bam! Het nieuwe parfum Premier Jour had zijn naam niet gestolen. De ‘eerste dag’ van een nieuwe Nina Ricci was aangebroken.

Bye bye aan de brave meisjes voor Ricci. Deze geur was de eerste stap naar senualiteit. De classic beauty heruitgevonden.

2015: we verwelkomen een nieuw icoon in de line-up, L’Extase. Bij deze nieuwe geur draait het allemaal rond de inner goddess. Het merk wil met dit perfume iedere vrouw laten inzien dat ze confident en vol zelfvertrouwen door het leven moeten gaan.

Niet langer die verlangens opkroppen, let them free! Every woman moet haar seksualiteit embracen en die bad kitty laten spelen. Lijkt ons geen probleem met dit sensueel geurtje.

Dit laatste pièce de résistance is waar het allemaal om draait want Belmodo heeft voor jou iets très chique in petto.

Jij kan via de wedstrijd Liberate your fantasies met l’Extase en win dankzij Belmodo een duo- weekend naar Parijs! een over the top weekendje winnen naar de Lichtstad. Zeker mee doen want anders zijn wij er zelf mee weg. Check zeker de competition voor alle info.

Celebrate Nina Ricci samen met Belmodo en zet je beste beentje voor en wie weet neem jij binnenkort een selfie aan de Eiffeltoren #eiffelgram!

Foto's © Fragantica.com en Nina Ricci.com

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded