Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nostalgia meets modernity: 4711

Door Bieke op 20.04.2015

Of je nu klein of groot bent, iedereen heeft ooit wel eens het flesje eau de cologne van oma in handen gehad. Wat aanvankelijk een geneesmiddel was, veranderde al snel in een geurwater dat zo herkenbaar is dat het bij veel mensen een herinnering oproept. Tijd voor een beetje nostalgie.

Once upon a time there was Wilhelm Muelhens, een koopman die het geheime recept van Aqua Mirabilis van een monnik cadeau kreeg.

De naam 4711 is ontstaan in 1794 door de toewijzing van een huisnummer om een einde te maken aan de chaos die er heerste. And that gave birth to 4711, een merknaam voor het well-known eau de cologne, dat al 222 jaar lang een weldadig effect heeft op body, mind & spirit. Het merk, based in Köln houdt de geurcombinatie a well-kept secret.  

Het verhaal van de geur was een schot in de roos en werd instant een succes. Dat succes werd mede mogelijk gemaakt door Peter Heinrich Molanus, de ontwerper van het Molanus-flesje. De vorm en het design van het flacon zijn al jaar en dag onveranderd.

Naast het world-famous 4711 eau de cologne, heeft het parfumhuis 4711 nog andere geuren in zijn assortiment. Het parfum Tosca, dat in hetzelfde jaar als Chanel No5 werd gelanceerd, werd na Chanel the most sold perfume ter wereld. Toch blijft de 4711 eau de cologne het bekendst.

Wie denkt dat 4711 vooral gaat om retro & nostalgia heeft het mis. Zo kwam 4711 met Acqua Colonia op de markt, een geurlijn voor boys & girls. Op 4 juni 2011 "4-7-11" werd de Nouveau cologne gelanceerd. Toevallig, of course.


4711 heeft onlangs een nieuw parfum gelanceerd: de Acqua Colonia Lime & Nutmeg, een verfrissende, inspirerende geur op basis van limoen. 

Alle foto's & page icon: © 4711
Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded