Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy birthday, Lancôme

Door Michael op 07.04.2015

Het legendarische beauty-merk mag 80 (!) kaarsjes uitblazen en dat wordt gevierd door hulde te brengen aan les belles femmes.

Van alle mooie gezichten die voor Lancôme reclame maakten tot de dames die thuis de producten gebruiken, allemaal worden ze bedankt voor hun inspiratie.

Armand Petitjean begon in 1935 een fragrance house. De launch van de eerste 5 parfums werd op de Wereldtentoonstelling in onze eigenste hoofdstad, Brussel, gehouden.

In 1936 lanceerde Petitjean z’n eerste ‘all-purpose repair cream’; make-up, cosmetica en gezichtsproducten volgden al snel. In 1964 werd Lancôme eigendom van L’Oréal en sindsdien is het een onmisbaar merk in hun luxury products afdeling.

Qua advertising doet Lancôme het ontzettend goed. Origineel wou monsieur Armand Petitjean geen reclame maken voor z’n merk, maar nu is het ondenkbaar dat er geen ads van het merk in glossy magazines te vinden zijn.

World’s most famous photographers zoals Mario Testino en Peter Lindbergh hebben hun talenten al botgevierd op reclame-campagnes en o.a. Lupita Nyong’o en Emma Watson gingen een samenwerking aan met het merk.

Het filmpje gidst ons op magische wijze door het verhaal van Lancôme. Duidelijk bezield  door onze Belgische trots, Magritte. Van de voorstelling at the World Expo in Brussel tot nu, 80 jaar later, is het duidelijk dat Lancôme fan is van ons land. En wij zijn fan van hen, dus dat komt goed uit.

Happy birthday to you, Lancôme, here’s to many more!

Alle foto's & page icon: Lancôme
Met medewerking van Laura De Beir

page loaded