Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Smile! Tandpasta voor luxepaardjes

Door kora-lee op 02.04.2015

 

Ik zal het maar gelijk toegeven: I’m a sucker for packagingKwaliteit is natuurlijk van essentieel belang, maar uitstekende producten in saaie of ronduit lelijke verpakkingen voelen steevast aan als een gemiste kans. Het oog wil namelijk ook wel wat.

I confess: ik heb al minder goede producten gekocht, puur en alleen omdat de verpakking een lust voor het oog was. De aard van het beestje, weet je wel.

1 van de alledaagse voorwerpen waar ik spontaan een esthetische depressie van krijg, is mijn trouwe tube tandpasta. Een banaler voorwerp kan je je niet inbeelden, en daar is de verpakking vaak ook naar: in het beste geval steriel en inspiratieloos, in het slechtste geval felschreeuwerig en een doorn in het oog van mijn minimalistische badkamer.

Er moeten toch ook mooieelegante tandpastatubes bestaan, vroeg ik me vanmorgen al tandenpoetsend af. Gezocht & gevonden! Met deze tandpasta’s en mondspoelingen wordt tandenpoetsen een luxueus gebeuren, en kan je de dag beginnen met een stralend witte glimlach.

Marvis Jasmin Mint


Foto © Pinterest.com.

Marvis heeft niet alleen stijlvolle verpakkingen, maar ook originele smaken: ginger-mint, cinnamon-mint en mijn persoonlijke favoriet: jasmin-mint. Smaakt eerder naar bloemige bubblegum dan naar pakweg jasmijnthee, maar het is eens iets anders dan de gewoonlijke pepermunt.

Marvis Jasmin Mint. € 9,99 / 75 ml. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d'ailleurs

Couto Pasta Dentífricia


Foto © Anthropologie.

Vroeger werd bij het tandenpoetsen een grof, schurend poeder gebruikt: niet meteen de meest aangename poetservaring. In 1932 kwam de Portugese apotheker Alberto Ferreira do Couto echter met een zachte, gladde glycerinepasta op de proppen.

Toothpaste as we know it was geboren! Met een tube Couto haal je eigenlijk een stukje geschiedenis in huis. In een heerlijk nostalgische verpakking bovendien.

Couto Pasta Dentífricia. € 9,22 / 60 g. O.a. Verkrijgbaar bij Kaufmann Mercantile.

 

 

 

 

 

Aesop Mouthwash


Foto © Astandardofliving.com.

Vergeet na het tandenpoetsen niet je mond ook grondig te spoelen. Mondwater gaat de vorming van tandplak tegen én zorgt voor een langdurig frisse adem. Aesop Mouthwash smaakt verkwikkend, naar munt en anijs, en komt in een strakke, oldskool apothekerachtige fles. Een aanwinst voor elke badkamer.

 Aesop Mouthwash. € 20,- / 500 ml. O.a. Verkrijgbaar bij Fin du Jour

 

 

 

 

 

Buly 1803 Opiat Dentaire


Foto © Buly 1803.

De producten en verpakkingen van Buly 1803 brengen je zo terug naar het Parijs van de belle époque. Of tandpasta in die tijd werkelijk naar appel en muntthee smaakte, zullen we wellicht nooit weten, maar Buly’s Opiat Dentaire zorgt alvast voor een delicieuze poetservaring. En de tube geeft een mooie fin-de-siècletouch aan je badkamer. Ik bedoel maar: de tube is versierd met engeltjes. Coup de coeur is het enige woord dat hier nog aan kan worden toegevoegd.

 

 

Buly 1803 Opiat Dentaire. € 18,- / 75 g. Exclusief verkrijgbaar bij Buly 1803 Officines Universelles.  

Santa Maria Novella Dentifricio Fior D'Iris


Foto © Fantasticman.com

Deze tandpasta van Santa Maria Novella bevat naast pepermunt, kaneel, kruidnagel, witte klei en zuiveringszout ook gemalen iriswortel, wat vlekken tegengaat en zorgt voor een stralende glimlach. Een Florentijns monnikenrecept op basis van natuurlijke ingrediënten dat al eeuwen meegaat!

Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella Dentifricio Fior D'Iris. € 8,- / 60 g. O.a. Verkrijgbaar bij Graanmarkt 13

Botot Eau de Bouche


Foto © Thereformation.com

In 1755 werd dit beroemde elixir door dokter Julien Botot ontwikkeld voor niemand minder dan Lodewijk XV. Het waren toen ongetwijfeld fenomenaal stinkende tijden, maar de adem van de Franse koning rook alvast naar een kruidig zoete mengeling van kruidnagel, kaneel, gember en anijs. Take that, menthol!

Los een paar drupppeltjes van dit geconcentreerde elixir op in lauw water en spoelen maar. Voor een koninklijk frisse adem. Who knew that brushing your teeth could make you feel like a princess?

Botot Eau De Bouche. € 19,59 / 150 ml. O.a. Verkrijgbaar bij Kaufmann Mercantile.

Topfoto's © Countryliving.comPinterest.com.

 

 

 

 

 

 

page loaded