Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hard Coal Love

Door Isabelle op 13.03.2015

Ik zou ze niet te eten willen geven, al die mensen die net als ik allergisch zijn aan parabenen, parfum, limoneen, and the list goes on... Zoveel mensen met allergieën en toch zo weinig aangepaste beautyproducten. In mijn wanhopige zoektocht en onder het motto What doesn’t kill you makes you stronger heb ik al heel wat bizarre dingen getest.

Baden met soda prikt verschrikkelijk en ik kan niet zeggen dat er zichtbaar resultaat was. Conclusie: all pain, no gain. Honing op de wonde dan maar! Best aangenaam, behalve dan dat je overal plakkerige sporen achterlaat, ook niet ideaal. Tenslotte heb ik de test gedaan door met ontsmettende kruidenolie te smeren, met als enige resultaat dat ik geurde als een bouillonblokje, echt geen aanrader om mee buiten te komen.

Triest, triest want de lente komt eraan, time is of the essence. Maar ik heb een nieuw lichtpuntje ontdekt, zwart als roet, houtskool!

Toen ik me erin verdiepte, raakte ik gefascineerd door dit intrigerende materiaal... Het kweken van de bomen en het verwerken tot houtskool is in Japan en Korea een eeuwenoude traditie die van de ene generatie artisans op de volgende wordt doorgegeven. 

Ze waren zich al eeuwenlang bewust van de zuiverende werking van houtskool. Geen tijd/zin in chemie, maar het komt er op neer dat koolstof het atoom is dat met meeste verschillende andere moleculen tegelijk aan zich kan binden, yay I feel bonded with charcoal already!

Bon, hoe kan je nu concreet genieten van al die houtskool-goodness?

 

 

Je kan je wassen met deze houtskoolzeep van het Deense Sort of Coal. Normaal proberen mensen met eczema zeep zo goed als mogelijk te vermijden, maar de zeep op basis van houtskool is juist ideaal voor een gevoelige huid. Houtskool absorbeert onzuiverheden en bacteriën en herstelt de natuurlijke Ph-waarde van je huid. Helemaal natuurlijk, zonder parfum, wel een heerlijke natuurlijke smoky wood scent.

Back in the days, toen vergiftiging nog schering en inslag was, gebruikte men ook al houtskool als remedie (referentie: The Borgias). Maar je kan het ook gewoon innemen om ongwenste stoffen op te nemen. Of just for fun, doe zoals ze in restaurant Noma doen, houtskoolpoeder gebruiken om gerechten pikzwart te kleuren.


Bye bye Britta, enter charcoal. Ze zijn niet alleen zoveel esthetisch verantwoorder, die pikzwarte, gladde, harde stokjes, de ontelbare micro-holtes zuiveren bovendien je water of lucht.

Niet weggooien nadien want het is een 100% cradle-to-cradle product! De gebruikte stokjes kan je vergruizen en als excellente plantenvoeding gebruiken.

Shine bright like a diamant, inderdaad nog een variant van koolstof. Iets dat in zoiets moois kan transformeren kan alleen maar goed zijn!

Ik zou zeggen: If all else fails, draag die koolstof dan gewoon als een giant rock om je vinger. Met zo een prachtexemplaar als dit van Nude Diamond, merkt niemand die eczema toch nog op he?

page loaded