Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 leugens van de kapper

Door Bieke op 03.03.2015

Je kapper weet als de beste wat goed is voor je weelderige lokken, maar je moet ook niet alles geloven wat deze girl's best friend je wijsmaakt in het kapsalon.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar wij zijn al jaren trouw aan onze kapper en zullen nevah-evah naar een andere gaan. Hij is de enige die we vertrouwen en laten hem blindelings zijn schaar in onze haardos zetten (nu ja, blindelings is misschien ook veel gezegd). Met die blinde liefde moet je wel opletten, want uiteindelijk klopt ook niet alles van wat wordt verteld bij de coiffeur.


© Refinery29.com

Deze wetten neem je beter met een korreltje zout:

1. Koop nooit, jamais de la vie, haarproducten in de groothandel. Kappers zweren bij hun eigen producten. Alleen wat zij verkopen is heilig. Zelfs als ze plots zelf van label veranderen, dan is dat plots het allerbeste voor je haar.

Producten van de kapper zijn inderdaad geen rommel (en ruiken meestal ook heavenly good), maar ook in de drogisterij kan je gerust goede producten vinden die niet agressief zijn voor je haar.

2. Kappers beginnen te grommen als je weer eens te lang hebt gewacht met je kappersbezoekje. Volgens de regels van het kapsalon moet je je lokken om de 6 weken laten bijknippen.

Nou… dat is wel heel vaak. We snappen dat de kapper zijn commerce draaiende wil houden, maar je hoeft echt niet zo vaak te gaan. Hou je punten gewoon goed in de gaten en wacht niet tot alles gaat splitten. Dan is het natuurlijk wel te laat.


© Artemedes Photography

3. Een fabeltje die daarop aansluit, is dat je haar sneller gaat groeien door het vaak te laten knippen. Nietes. Je haar lijkt wel langer als je geen gespleten punten hebt, maar je haar laten knippen doet het groeiproces niet verlengen. Je hoofdhaar groeit gemiddeld 1,5 cm per maand. Knippen of niet.

4. Sneaky bastard kappers zetten alle producten die ze in je haar smeren mooi voor je uitgesteld. Uit nieuwsgierigheid zal je eens kijken naar wat hij allemaal gebruikt voor je haar en ga je misschien wel denken ‘Tiens, dat moet ik mij misschien maar eens aanschaffen’.

Ondertussen vertelt de sloeber ook nog eens waarom hij het in je haar smeert. ‘Oh ja? Heeft dat echt zo’n goed effect? Oh tof!’. En hupla, voor je het weet ga je met 3 extra producten naar huis.

Je hoeft thuis echt geen 20 potjes te hebben om je haar te verzorgen. De kapper doet altijd een extraatje. Daarom ga je toch ook naar de kapper?


© Facebookpagine Bizar Hairdressing & Beyond

5. Wie fijn haar heeft, moet voor laagjes gaan. Het klopt dat laagjes meer volume creëren, maar als je heel fijn haar hebt, vallen de laagjes ook extra hard op and that’s not always so pretty. Vraag je kapper liever stylingtips voor meer volume en weet ook dat fijn haar altijd droog moet worden geknipt! Als je kapper dat nog niet doet, dan moet je dringend veranderen. 


© schorembarbier.nl

De volgende keer ga je een pak wijzer naar de kapper! Blijf natuurlijk vooral genieten van je kappersbezoek. Laat die hoofdmassage al maar komen!

Bron: refinery29.com

Topfoto © Pinterest

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded