Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De wereld van droogshampoo

Door Angelique op 18.02.2015

Een gewone doordeweekse maandagochtend, je ligt rustig te slapen en dan plots drriiiiiiinnnnnggggggg tijd om op te staan! Voor de zoveelste keer heb je je weer eens overslapen. Naar de badkamer lopen, in de spiegel kijken en denken "FML hoe zie ik eruit"

Vettig haar op dat moment? Dat is dan pech, want genoeg tijd om je haar te wassen heb je niet meer. Vrees niet, er is een oplossing. Droogshampoo! Niets mis met het gebruik van deze goddelijke uitvinding. Je moet enkel weten hoe en wanneer je het moet gebruiken. Ik zal vandaag jouw gids zijn in de wondere wereld van de droogshampoo. 

Iedereen heeft tegewoordig een druk volgeboekte agenda. Om 's morgens tijd te winnen is het handig dat je af en toe een droogshampoo kan gebruiken om je haar weer toonbaar te maken. Droogshampoo's zorgen ervoor dat je haar geen vette uitstraling meer heeft en er lekker fris uitziet.

Het lastige is dat je zoveel keuze hebt uit verschillende merken en types dat je door het bos de bomen niet meer ziet.

Erg belangrijk is dat je de droogshampoo vanop een "veilige" afstand gebruikt op je haar. Verdeel de spray geleidelijk vanop minstens 30 cm afstand. Op die manier voorkom je die lastige doffe waas over je haar. Wie wil er nu witte plekken in zijn haar? Nobody

Heb jij erg dun, sluik haar en wil je wat meer volume? Ik heb de perfecte tip voor jou! Houd je hoofd ondersteboven en breng dan de droogshampoo aan. Gemiddeld laat je de spray een 2- 3 minuutjes intrekken. Kan je ondertussen gezellig even je nagels lakken. Multi- tasken girls!

Na het lakken kam je dan je haren zachtjes uit zodat het witte poeder uit je haren komt. Duurt dit allemaal wat te lang dan haal je het grof geschut boven, de haardroger, en blaas je je haren goed uit. Tadaaaa!

Het enige nadeel dat droogshampoo heeft op je haar is dat het je glans wegneemt. Door de mist van de spray krijgt je haar een matte uitstraling. Belmodo zou Belmodo niet zijn als we ook hier geen oplossing voor hebben.

Gebruik een goede haarolie die je haar voedt en een natuurlijke glans bezorgt. Smeer de olie in op je haarpunten en de delen die jij nodig vindt en laat intrekken. Voila een frisse look, shiny princessen lokken en dat allemaal zonder je haar te moeten wassen. 

Ik heb enkele prodcuten geselecteerd voor jou om je keuze toch iets makkelijker te maken. Wist je trouwens dat de ene doorgshampoo volume geeft en de andere een frisse geur? Je hebt ze in alle maten, geuren en kleuren. Dit is mijn top 5

1. De droogshampoo van Klorane is geschikt voor elk haartype. Dankzij zijn hypoallergene samenstelling bevat hij geen schadelijke producten. Dus heb jij een gevoelige hoofdhuid dan is deze ideaal! Te koop bij de online apotheek op www.newpharma.be (€ 10,08)

2. Syoss Volume Lift, de naam zegt het eigenlijk al zelf. Spray deze droogshampoo op je haar, kam goed uit zodat je geen pelletjes meer in je haar hebt zitten en poooof je haar heeft plots een extra "swoush" en een dosis volume erbij! Perfect voor mensen met sluik haar die graag eens een wat meer pumped up look hebben. De producten van Syoss zijn te koop bij Kruidvat. (€ 2,19)

3. Mijn absolute favoriet onder de droogshampoo's is zonder twijfel die van Bumble and Bumble. Misschien in België een niet zo bekend merk, maar overseas een echte hype. Het geeft je haar een erg aangename geur en het maakt het een beetje stugger. Wat is dat nu weer, stugger? Ik bedoel simpel en makkelijk om nadien je haar te stylen. De Dryspun Finish Spray is online verkrijgbaar op www.bumbleandbumble.com. (€ 29,85)

4. Ik kwam echt uit de lucht vallen toen ik dit ontdekte! Een droogshampoo voor mensen met bruin haar! Bye bye witte plekken in je haar met deze Bumble and Bumble A Tint Of Brown. Dankzij een zachte kleurstof laat deze spray geen doffe mist na op donker haar. Uitkammen blijft een must maar met een veel natuurlijker resultaat. De spray bestaat ook in goudblond en zwart. (€ 31,50)

5. Zoals ik al eerder zei is een haarolie de perfecte match voor je droogshampoo. Wil je na het gebruik van je spray weer die natural glow op je haar dan moet je een olie gebruiken. Smeer de puntjes zachtjes in en bestrijk je lokken. Nadien zal je haar er super shiny uitzien. Een goede tip is de invisible oil van Bumble and Bumble. Sunglasses on! (€ 34,17)

Alé nog 1 laatste weetje dan om het af te leren! De 1ste dag dat je droogshampoo gebruikt ligt je haar goed, maar is het een beetje onhandelbaar. De 2de en de 3de dag ligt je haar steeds beter en krijgt het steeds meer die nonchalante look. Tip: gebruik droogshampoo maximum 3 dagen na elkaar.

Natuurlijk mag je niet vergeten je haar ook écht te wassen. Gemiddeld 3x in de week is perfect. Was je je haar meer, dan ga je teveel talg van je haar verwijderen en word je haar heel snel broos. 

Foto's: Bumble and bumble, Klorane, Syoss en Ici Paris XL, fanpop, pinterest.

Met medewerking van Jan Van Eldere. 

page loaded