Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Volwassen worden? Enkel met beautyrituelen!

Door Loes op 27.01.2015

Heb jij ook last van het peterpansyndroom? Mijn levensmotto is nog steeds: don’t grow up, it’s a trap. Ja, je hebt gelijk, misschien toch wel broodnodig om het bij te stellen als je 24 jaar bent geworden. Ik begin mondjesmaat, stap voor stap, toe te treden tot de volwassen wereld. Of ik nu wil of niet. Mehhh.

Ben jij errug volwassen? In beautyland kan ik toch al veel facetten afkruisen. Check hier of jij nog in je puberteit zit of dat jij jezelf al volwassen mag noemen. Zo niet? in naam van je huid en gezicht. Begin ermee! Dringend.

Al-tijd cleansen

Ja, je gaat nog geregeld uit. Ja, je misdraagt je nog geregeld. En ja, naar huis strompelen op een zaterdagavond is absoluut geen uitzondering. Lekker blijven doen zou ik zo zeggen maar hell no dat je vergeet je make-up te verwijderen. Die tijd is echt voorbij! 

Alle restjes van je gezicht verwijderd? Liefst nog met een professioneel product, een reinigingsborstel en de juiste crème voor je huidtype? Dan mag je nu je roes uitslapen, sleeping beauty.

Borstels uitwassen

Je make-up borstels uitwassen? Ja. Duh! Veel mensen staan er niet bij stil maar eigenlijk … ieeeew. Was ze minimaal 1 keer per week uit en breng zo geen bacterieën op je gezicht aan. Gebruik een speciaal product voor je borstels om ze mooi te houden, gewoon te koop in Kruidvat of Hema. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ... is overbodig. 

De vorm van je lippen is bij iedereen heel eigen. Wanneer je blindelings je lippenstift kan opdoen, kan je spreken van een grown up make-up woman. Het is immers geregeld nodig om je lippenstift bij te werken. Doe dat ook en loop niet met enkel een jaren '90 lijntje rond omdat de rest is vervaagd.

Mijn foundationkleur is X3403 ... 

Je kent het merk en de kleurcode van je foundation uit je hoofd. Zowel de zomer als de wintervariant. Aaaaah-ja. En mocht de oorlog uitbreken, heb je geen probleem om ze met bulken in te slaan.

Ja, mascara heeft een vervaldatum ... 

Ik hoef je niet meer te vertellen dat je iedere 3 maanden een nieuwe mascara moet kopen toch? Flink zo, jij volwassen vrouw.

Drink nooit met mate 

Jij weet als geen ander dat alcohol je huid uitdroogt. Die 1,5 liter water die je drinkt is dus niet tegen de kater maar tegen de donkere kringen die morgen anders optreden. Komkommer heb je in noodgevallen ook altijd in de aanslag.

Professionals do it better

Last but not least, je bent er ondertussen achter dat je sommige dingen beter aan pro’s overlaat. Van het ontkleuren van je haar, tot het epileren van je wenkbrauwen. We kunnen niet allemaal overal even goed in zijn en zijn door de jaren heen ons daar perfect van bewust.

Jij kent ondertussen je skills als geen ander en weet welke je uit handen moet geven en welke niet. Ja. dat is ook een kunst mannekes!

Foto's © Pinterest.

page loaded