Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wat na de detox?

Door Michael op 25.01.2015

Nu de detox erop zit, wil dat niet zeggen dat je jou weer eens lekker moet laten gaan. Probeer een gezonde levensstijl aan te houden.


© Instagram Detoxdelightbnl.

Blijf elke ochtend dat glaasje citroenwater drinken en drink doorheen de dag ook genoeg water. Vermijd zo veel mogelijk artificieel gesuikerde of gezoete dranken. Zorg ook dat je menu er gezond uitziet. Frituurhapjes hoef je niet meer mee te brengen van de supermarkt.

Of course moet het leven plezant blijven en mag je dus zeker nog wel eens langs de frituur om een lekker frietje. Probeer dit gewoon te beperken en live healthy. Kies bijvoorbeeld ook een keertje vaker iets uit het rek met de biologische voeding.


© Pinterest.

Voor wie een sapjeskuur (lees er alles over in Juice yourself healthy) heeft gevolgd, raden we aan stapsgewijs opnieuw te gaan eten. Eet de 1ste dag bijvoorbeeld alleen fruit en gestoomde groenten. Bouw de dagen erna rustig op met andere voeding. Het is belangrijk dat je jouw maag niet teveel belast.  

Bevalt zo’n sapjeskuur je wel? Weet dan dat je 4 keer per jaar een sapjeskuur mag volgen. Minder mag, meer niet. 1 detox per seizoen and you are good to go!


© Tumblr.

Kleine verwennerijtjes als een saunabezoek hoef je ook zeker niet van je planning te schrappen. Probeer daarnaast ook genoeg te bewegen. Lopen, yoga, crossfit … het maakt niet uit. Kies jouw sport en kies vooral iets dat je zal volhouden.


© Instagram Detoxdelightbnl.

Het belangrijkste is dat je jouw hele levensstijl grotendeels gezond houdt. Een feestje of een uitgebreid diner zullen we nooit afzeggen, maar als je weet dat er zulke dagen aankomen, hou het dan voor de rest van de week sober. Weet waarom je in de 1ste plaats begonnen bent aan de detox.

Keep up the healthy vibes!

Topfoto © Pinterest.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded