Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 x skincare om de winter te doorstaan

Door Koen op 22.01.2015

Je duffelt je tijdens de wintermaanden goed in met muts, sjaal en handsschoenen om jezelf warm te houden. Some extra protection tegen de koude. Vergeet ook je huid niet extra te beschermen in de donkerste maanden van het jaar.  

Tijdens de wintermaanden mag je jouw huid ietsje meer in de wattekes leggen. Gure wind, vrieskoude en weinig zon zijn niet meteen de beste vrienden voor je skin. Met deze schoonheidsproducten overleef je de wintermaanden. Smeren maar!

Dermalogica Barrier Repair

Deze zijdezachtige crème van Dermalogica helpt de gevoelige huid door de winter. Smeer ‘m elke dag en voorkom een droge huid en de vreselijke jeuk of roodheid die erbij komt kijken.

Clinique Superdefense Daily Defence Moisturizer

Help, de kraan naar mijn gezicht is dichtgedraaid! Dan is Clinique er om je een handje te helpen. Deze moisturizer biedt een langdurige hydratatie die de vochtbarrière van de huid in balans houdt. De SPF 20 zonnefilter beschermt je ook nog eens tegen felle winterzonnestralen die je huid kunnen beschadigen.

L’oreal Paris Skin Perfection anti-vermoeidheid dagverzorging

Winterdipje? Ziet je huid er dood of als een verlepte vod uit? Deze anti-vermoeidheidsverzorging van L'Oréal Paris doet alle signalen van vermoeidheid hups voor de zon verdwijnen. De getinte micro-parels in de crème zorgen voor een egale, gezonde en stralende huid.

La Mer

La Mer is the old time favorite dagverzorging en zeer geliefd bij de celebs (Kate Moss smeert zich er van boven tot onder mee in). Het geheim van deze rijke, voedende crème zou de grote hoeveelheid zeewierextract in het potje zijn.

De voedende en sterk hydraterende formule van La Mer is ideaal voor tijdens de wintermaanden. Als je de klassieke crème toch te dik zou vinden kan je de Soft Cream of de Gel Cream eens proberen.

La Roche-Posay Rosaliac CC Crème

Het Rosaliac gamma van La Roche-Possay is ontwikkeld voor de huid die kampt met roodheid. Die ontstaat vaak in de winter en is het resultaat van o.a. schadelijke UV-stralen en een gure winterwind.

We verkiezen de CC Crème. Deze kleurcorrigerende crème bedekt roodheid en geeft je teint een subtiel kleurtje. Best welkom in de winter, niet?

Nivea

A good old classic: de blauwe pot van Nivea. Deze rijke crème is voor veel mensen sinds jaar en dag een vertrouwde vriend. De rijke structuur laat zich goed uitsmeren en hydrateert, hydrateert en hydrateert. Persoonlijk vinden we hem iets te dik voor overdag. Het duurt een tijdje voor hij intrekt en als daar nog een laag foundation op moet, dan moeten we 5 minuten vroeger opstaan. Sorry time is sleep, euh money.

So we use this 1 at night. Als mijn gezicht weer eens droge plekken vertoont, dan is de blauwe Nivea mijn redder in nood voor het slapen gaan. Deze crème kan je gerust ook gebruiken voor droge handen of benen.

Weleda Skin Food

Is het 5 voor 12 en heb je hier en daar al droge plekken op je huid? Dan is er Skin Food van Weleda. Met o.a. kamille-extracten en biologische amandelolie herstelt en beschermt de crème je in de winter. Deze voedt alle ruwe, droge plekjes. De absolute favoriet bij visagisten.

Kiehl's Lip Balm & Rituals Happy Hands

Je gezicht en hals zijn 1 ding, maar vergeet ook je lippen en handen niet. Mijn lippen hebben in de winter extra veel bescherming nodig. 1 dag vrieskou en die van mij zien eruit als gloeiend schuurpapier. De beste lippenbalsem volgens de Belmodoredactie? Kiehl’s Lip Balm #1. Voor wie de classic te saai is, bestaan er ook versies met munt en peer. Jummie Lips!

Verzorg ook je handen & get yourself some happy hands met de happy hands handcrème van Rituals. De handcrèmes van Rituals zijn ultra-verzorgend en hydrateren als de beste. Rituals staat ook gekend om de unieke, heerlijke geuren. De mix van mandarijn en munt in deze crème makes us happy, happy, happy! High Five!

Do It Yourself

Rep je naar de keuken, want beautystuff kan je ook zelf maken. In mijn geval ben ik daar niet zo zeker van, maar toch, ook zonder kookkunsten kan je in de keuken verbluffende maskers in elkaar flansen.

Neem een halve avocado, een koffielepel biologische honing en een koffielepel Griekse natuuryoghurt en mix het tot een crème. Dit masker zal je gezicht doen oplichten! Avocado voedt je huid met vitamine C en hydrateert enorm.

Yoghurt heeft een kalmerende werking en honing zorgt ervoor dat je trieste wintergezicht een glow boost krijgt. Smeer het avocadomasker op een gereinigde huid en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Doe dit 2-3 keer per week en aanschouw het resultaat. Just try it.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded