Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Juice yourself healthy

Door Angelique op 11.01.2015

Een detoxkuur van tijd tot tijd never killed nobody. Waarom detoxen nuttig is, kan je nog eens nalezen in het Belmodo-artikel "Start to detox". 1 manier is om het te doen met sapjes. Juice yourself healthy babies!

De feestdagen zijn stevig voor je lichaam. Als je goed luistert hoor je je huid en buikje nog een beetje wenen. Pak daar nog eens de winterfutloosheid bij en je bent klaar om bij het groot huisvuil te gaan staan. (Een beetje overdrijven never killed nobody too).

Het is tijd om lichaam en geest wat power te geven!


© Jus Jus.

De detoxsapjes van het Belgische Jus Jus bestaan uit 100% natuurlijke en biologische groenten en fruit. Alle sapjes en notenmelkdrankjes zijn raw cold pressed, glutenvrij en een bom vol vitamienen!

Jus Jus heeft 3 cleanse programma’s. Harmony voor wie voor de 1ste keer wil detoxen, Clarity voor wie sowieso al een heel gezonde levensstijl heeft en Purity of level 3 is voor de echte die hards voor wie detoxen a way of life is en gluten sowieso al van hun menu hebben geschrapt. De vriendinnen van Gwyneth Paltrow dus eigenlijk.


© Instagram JusJus.

Een Jus Jus detoxkuur duurt 3 tot 5 dagen. Als je denkt dat je too busy bent om dit 3 of meer dagen vol te houden kan je ook gaan voor een wekelijkse detoxroutine waarbij je 1 dag per week op Jus Jus overschakelt. 

De sapjes zijn ook afzonderlijk te koop voor wie 1st eens wil proeven. Maar wij kunnen met een gerust hart zeggen dat sapjes als Jucy Lucy, Skinny G en Doctor Veggie yummie in de tummy zijn. Jus Jus levert aan huis en is ook te koop bij Comptoir by L’epicerie du cirque, The Jane en Story in Antwerpen en bij Rob The Gourmets' Market in Sint-Pieters-Woluwe.


© Juice Delight.


© Instagram Juice Delight.

Niet Belgisch maar ook efficiënt is een sapjeskuur van Detox Delight. Een kuur duurt 5 tot 14 dagen en hoe langer de kuur hoe intenser het effect.

De filosofie bestaat er uit dat een tijdje zonder vaste voeding het beste in je naar boven brengt. Ons metabolisme zal beter werken, ons lichaam zal minder spanning ondervinden en we zullen ons vooral een pak energieker voelen. Voor de koude winterdagen heeft Detox Delight zelfs een Juice & Soup Delight programma.


© Pinterest.

Hot and seen bij de celebs: een citroensapkuur. Leven op citroensap is dit letterlijk. Gedurende een week drink (en eet) je enkel een citroensap met ahornsiroop (om toch nog wat calorieën binnen te hebben). Resultaat? De kuur ontlast je spijsverteringssysteem en de pot is je beste vriend.

Je zal snel vermageren en je lichaam krijgt een grondige reiniging, maar echt gezond kunnen we dit niet noemen. Wil je deze kuur toch een kans geven wissel dan liever af met normale voeding. Een dag citroenkuur, een dag niet, een dag citroen … Beyoncé ging je al voor.

Detoxen kan ook zonder je leven om te gooien. Je kan al beginnen met elke ochtend een glas citroenwater te drinken. Een glaasje water en een schijfje citroen, zo simpel is het om je lichaam een gezonde boost te geven.

Citroenwater reinigt de lever en that’s a good thing, want een propere lever straalt af op de rest van ons lichaam. Extra good: de vitamine C in dit goedje zorgt voor een boost in je imuumsysteem. Be healthy, be strong!


© weheartit.com.

Een ander heilig detoxdrankje is de Detox kusmi tea. De groene thee werkt vochtafdrijvend en stuurt alle gifstoffen naar de uitgang. Bye Bye little monsters! Met smaken als groene thee, maté en citroengras of de versie met pompelmoes drink je dit de hele dag door met veel plezier.

Op jouw gezondheid!

Topfoto © Sage Recipes.

Met medewerking van Jolien Vyverman. 

page loaded