Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vikingvlechtjes, so hot right now

Door Lien op 08.01.2015

Lang haar waar nooit iets mee gedaan wordt, dat is toch maar saai (geen offence he, ik ben er zelf schuldig aan). Vlechtjes zijn dan een makkelijke oplossing om snel een twist aan je haar te geven, en een nieuw jaar ... dat betekent ook tijd voor iets nieuws op vlechtjesgebied!

Helemaal hot in 2015, dat zijn de vikingvlechtjes. Viking wadde? Viking vlechtjes, dat zijn eigenlijk gewoon verschillende, kleine dutch braids waarmee je haar van vooraan op je hoofd naar achteren wordt weggevlochten.


In feite zijn viking braids een variatie op de cornrows, alleen worden ze iets losser aangebracht en geven ze je eerder een messy effect. Ze zijn het mooist van al als je verder je haar volledig los laat, maar dat is misschien mijn persoonlijke mening ...

Er is enige oefening voor nodig (trust me, ik ben nog steeds naarstig aan het proberen), maar eens je de techniek onder de knie hebt, kan je er wel heel erg veel kanten mee uit. 1 stoer vlechtje dat je een faux side shave geeft, verschillende kleintjes naast mekaar, vlechtjes die overgaan in een dotje ...

Enfin, je hebt dat hier al in het snotje: een veelzijdige look, dat is het wel!

How to? Ik zal het je hier eens uitleggen, zie!


© lady-of-faerietales.

1. Steek het top/middel gedeelte van je haar weg en deel het haar dat aan de zijkant nog los blijft hangen, horizontaal in 2. Steek de horizontaal onderste helft ook weg, zo begin je met de dikste, bovenste vlecht.

2. Vlecht het haar dat je nog niet hebt vastgestoken in een dutch braid naar achteren. Als je niet weet hoe je een dutch braid maakt, dan kan je dat even youtube'en of gewoon aan de hand van mijn uitleg proberen:

Voor een dutch braid gebruik je volledig dezelfde techniek als wanneer je een gewone, standaard ingevlochten vlecht zou maken, maar maar maar, in de plaats van je strengen bovenop elkaar te plaatsen, ga je met je haar onderdoor. Je brengt de buitenste streng haar dus niet langs boven naar het midden, maar langs onder. Snappie?

3. Nadat je die vlecht hebt vastgemaakt met een klein, doorzichtig rekje, begin je aan je 2de vlechtje met eigenlijk exact dezelfde techniek. Let er steeds op dat je stopt met invlechten van zodra je al even achter je oor zit, en vlecht vanaf daar gewoon los verder.

4. Bewonder het resultaat! Of in mijn geval - stel vast dat je haar in niets op de foto lijkt en begin nog maar eens opnieuw. Aaaargh. Nieuwjaarsresolutie 2: dit jaar leer ik vlechten! Echt!

page loaded