Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

In 2015 wil ik … rainbow hair!

Door Loes op 06.01.2015

Dat gekleurde lokken een big hit zijn, is ondertussen al oud nieuws. Purple hair, blue hair, pink hair… been there, done that. Misschien heb je zelf de stap niet gezet maar dan heb je in ieder geval half Hollywood al de revue zien passeren met hun nieuwe paarse coupe. 

Mijn nieuwste kleurenobsessie? Verschillende lokjes door elkaar in allemaal verschillende kleurtjes. Rainbow hair? That's my cup of tea! Niet onderhoudsvriendelijk maar wie denkt er nu aan praktische zaken als het soooooo prutty is, toch? 

Je kan ofwel all the way gaan met een volledig kopje in verschillende tinten als beroemd model Chloe Norgaard. Pastel of fluo? Dat kies je best op basis van je skin tone. Lichte types en blauwe ogen houden het best bij zachte snoepkleurtjes. De meer uitgesproken donkere types kunnen wel wat fluo handelen, zoals ons Chloe se

Ook heel mooi is de peacock ombre. Absolute voorloper daarvan is Irene Kim, opnieuw een model en instagram celebrity. Enkel de onderkant van je haren is bij deze variant gekleurd in verschillende lokjes. Dan kan je nog kiezen om het op de volledige onderkant te doen, of enkel op de binnenste boord van je haren.

Een gekleurd nektapijt zal je papa waarschijnlijk zeggen, kwestie van zijn grapjes voor te zijn eh! Op deze manier zie je de kleurtjes enkel subtiel als je haar wappert in de wind of je een paardenstaart inhebt. Oog voor detail zonder je schoonfamilie te shockeren? Ik denk dat we dan jouw perfect hairdo gevonden hebben.

Hoe krijg je deze lokken? Dat is een ander paar mouwen. In het artikel "How to dye your hair purple?" Kan je lezen hoe je pastelkleurig haar verkrijgt. In plaats van je volledige haar zo te kleuren, verdeel je het dan in lokjes en met verschillende kleuren. Een heel karwei, dat is zeker.

Een aanrader is om dit kapsel met hair chalk te doen omdat het bijkleuren van al die lokjes na een paar keer wassen bijna onbegonnen werk is. Je kan vaak volledige dozen kopen met verschillende kleuren krijtjes. Jouw kapsel als canvas? Kleuren die handel! Have fuuuuuhuuun!

Foto's © Pinterest.

page loaded