Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trend: no (sham)poo

Door Tiany op 05.01.2015

Ben jij al mee met de laatste trend no poo? Dat betekent dat je jouw lokken niet meer wast met shampoo. A hippie thing? Niet echt.

We willen allemaal stralend haar. We zijn geobsedeerd door haar dat er perfect uitziet. Van zodra onze coupe er een klein beetje vettig gaat uitzien, flippen we en steken we ons hoofd onder de douche. Maar too much kills everybody.

Te vaak je haar wassen met shampoo kan net het omgekeerde effect hebben. Bij elke wasbeurt verwijdert de shampoo de natuurlijke oliën die je huid aanmaakt, waardoor je hoofdhuid reageert met nog meer olie. Hoe vaker je jouw haar wast, hoe sneller het dus vettig wordt. Dit is 1 van de redenen waarom de no poo movement ontstond.

Say goodbye to shampoo. We leven steeds bewuster en bij een eco-friendly life passen de vaak chemische stoffen uit shampoo niet echt. Believers wassen hun haar enkel met water of met natuurlijke ingrediënten.

Hate it or love it, deze haartrend. Op het internet vinden we heel wat mensen die erin geloven en die verbaasd zijn over het resultaat. Lucy Aitkin ging een paar jaar geleden ook de test aan en schreef er het boek “Happy hair” over. Volgens haar en andere volgers zijn dit de pro's van no poo:

- De liefhebbers beweren dat hun haar gezonder en dikker is en dat het haar ook glanzender is.
- Het geeft je een gerust gevoel dat je geen chemische stoffen op je hoofdhuid aanbrengt die vreselijk kunnen irriteren.
- Je spaart heel wat geld uit nu je geen fancy schmancy haarproducten meer gebruikt.
Beter voor het milieu

Als jij deze haarrevolutie een kans wil geven hier zijn tips om je water te pimpen voor gezond & glanzend haar:

- Voor een aangename geur kan je allerlei “smaakmakers” gebruiken als limoen, honing, kruiden ... De actieve stoffen in deze nature beauties zorgen ook voor mooier haar.
Natriumcarbonaat of soda is een goede shampoovervanger. Het reinigt de hoofdhuid zonder de natuurlijke oliën aan te tasten. In de keuken staan nog een heleboel producten die goed zijn voor je haar. Als conditioner kan je bv. appelazijn gebruiken.

De nays zeggen dan weer dat je haar van natriumcarbonaat net gaat uitdrogen en je hoofhuid er van gaat jeuken. Sodawater is inderdaad niet voor iedereen even geschikt. Natuurlijke haarmaskers met o.a. honing kunnen het fenomeen wel verhelpen.

Yay or Nay, 1 ding is zeker: liefhebbers zullen moeten doorbijten, want in het begin is het niet makkelijk. Je haar zal er snel vettig uitzien en het zal een tijdje zo blijven. Haal die beanie al maar boven om je onder te verstoppen. Deze way of life betekent ook dat je geen haarlak of gel meer gebruikt. Hierin zitten ook chemicaliën en het zijn producten die je haar nog sneller vettig maken.  

Wie het allemaal een beetje te extreem vindt kan zijn haar wassen met natuurlijke of biologische shampoo. Hierin zitten geen schadelijke chemicaliën. Wij tippen je de producten van Kevin Murphy. Een andere, wel not eco-friendly, manier om je haar minder te wassen is droogshampoo. Je spaart er een pak tijd mee uit en je haar ziet er tiptop uit. King Karl Lagerfeld zweert bij droogshampoo. Het is het codewoord voor zijn sneeuwwitte lokken.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded