Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo’s beauties to follow in 2015: Anemone Valcke

Door Angelique op 31.12.2014

Anemone Valcke is een rasechte Gentse die sinds 2008 regelmatig op het grote witte doek en op ons televisiescherm verschijnt. Momenteel speelt ze in Londen in het Soho Theatre. “Sirens” is haar 1ste internationale project en sinds zondag 7 december 2014 blinkt ze in ‘Vriendinnen’ op Eén.

Big up voor Anemone, want life as a young artist isn’t easy. Belmodo wilde dus heel graag eens horen hoe zo’n jonge leeuw haar leven in het buitenland organiseert en hoe ver haar ambities reiken. Meet Anemone, een waanzinnig acteertalent, atypisch sexy, maar cent pour cent naturel.

Waarom was 2014 een goed jaar voor jou?

"2014 was een goed jaar omdat ik gewoonweg een jaar lang aan het werk ben geweest. Ik ben in september 2013 afgestudeerd en heb sindsdien niet stilgezeten."

"Ik en de rest van de meisjes van het gezelschap (Onroerend goed) hebben een jaar lang superhard aan onze voorstelling gewerkt en zijn blij dat we nu eindelijk kunnen spelen (momenteel speelt het stuk nu in het SohoHouse in Londen). ‘t Was heftig, maar superproductief. Gewoon de max."

Wat heb je bijgeleerd het vorige jaar?

"Ik heb heel veel bijgeleerd over de positie van de vrouw door het uitwerken van ‘Wijven’. Het is een nieuw feministisch pamflet en ik voel dat de voorbereidingen en het stuk zelf me veranderd hebben. Sterker gemaakt hebben zelfs."

"Ik ben ook zelfzekerder geworden precies en trek me minder aan van beelden van buitenaf. En dat wil ik graag overbrengen op anderen. Het is een actueel thema dat extra aandacht krijgt dankzij het Elle issue van deze maand, het feminism issue, met Emma Watson op de cover (ze staat op de cover naar aanleiding van haar UN speech over feminisme)."

"Ik wil ook dat ze komt kijken naar ‘Wijven’ zodat ze weet dat er iets met de materie gebeurt."

Hoe belangrijk is schoonheid voor jou?

"Ik ben een vrouw en wil me graag met schoonheid bezighouden. Ik vind ook dat ik het recht heb om me er mee bezig te houden. Nu, ik wil wel naar andere vrouwen kunnen kijken zonder me er slecht over te voelen. Ik wil gewoon vrouwen zien en me niet constant vergelijken met anderen."

"Ik maak me mooi omdat ik daar zin in heb, niet om er beter uit te zien voor anderen. Schoonheid is rust vinden in wie je bent en hoe je eruit ziet."

Welke beautyproducten gebruik je?

"Ik heb een moeilijke huid, dus ik probeer zo weinig mogelijk make-up te dragen als ik niet aan het werk ben. Ik heb vorig jaar een Chanel lippenstift van mijn zus gekregen en ik gebruik een YSL-stick, mascara, eye-liner en een wenkbrauwpotlood."

"Mijn verzorgingsproducten haal ik allemaal bij Kiehl’s. De bodyscrub en douchegel met koriandergeur is zalig en onlangs kocht ik de bodygel en -lotion met vanille & cederhout. Mijn parfum is de Black Orchid van Tom Ford. Het is een mannenparfum, maar typeert mij toch op een bepaalde manier."

Hoe zou je jezelf omschrijven als persoon?

"In periodes, ik doe alles in fasen. Ik kan bijvoorbeeld een aantal weken supergezond eten en daarna me volledig laten gaan aan het ongezondste dat er bestaat. Ik ben sociaal en hou ervan om met verschillende mensen samen te zijn. Ik ben ontstuimig en oprecht. Ik ben een open boek."

Wie nog naar 'Wijven' wil gaan kijken, houdt best de agenda op de Ontroerend Goed website in het oog. Dit verhaal wordt sowieso vervolgd ...

WEARING

- Jannike Sommar oversized jas.
- Joshua Sanders flats.

Foto's door Mous Lamrabat.
Styling by
Lisa Lapauw.
Hair & make-up by
Sophie Engelen.
In samenwerking met
ICI PARIS XL.

page loaded