Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo’s beauties to follow in 2015: Bart Roman

Door Koen op 29.12.2014

In 2014 opende Bart Roman zijn 1ste pop-up restaurant, Essence, in Gent en hij werkte daarvoor samen met de fantastische lady chef Julie van den Kerchove. Bart ging van het harde en zware nachtleven, naar de elegantie van het raw food restaurantwezen.

De bordjes die we bij Essence zagen passeren, waren stuk voor stuk pareltjes en we krijgen nog steeds het water in de mond als we terug aan die overheerlijke gerechtjes denken. Belmodo blikt samen met Bart terug en kijkt uit naar de nieuwe projecten voor 2015. Het werd een heel fijn gesprek over inspiratie en visie.

Wie ben jij, Bart?

"Ik ben een ondernemer en een sporter met grote passie voor healthy food. Ik ben een vegetariër en sinds een 2-tal jaar leef ik als veganist. Ik ben Bart en ik woon in Gent."

Wat doe je precies?

"Ik heb marketing gestudeerd en ben 12 jaar geleden in het nachtleven beland omdat ik een professionele uitgaander was. Ik heb in die tijd van mijn hobby en passie mijn beroep kunnen maken. Ik was gepassioneerd door communicatie die op jongeren gericht was en ben zo in Culture Club beland."

"Daarna heb ik Kitsch Club, Magic en Club69 opgericht. ‘t Zijn 12 jaren van pure rock ‘n roll geweest, but that’s all in the past now. WECANDANCE, mijn festival dat 2 jaar geleden voor de 1ste keer georganiseerd werd, is mijn baby en was het perfecte alternatief om de dagdagelijkse sleur van het nachtleven te doorbreken."

"Momenteel neem ik een pauze en focus ik me op mijn voeding en inner health. Ik ben natuurlijk ook wel al plannen voor 2015 aan het maken."

Hoe kijk je terug op het voorbije jaar 2014?

"2014 was het jaar van de verandering. Ik moest een oud hoofdstuk afsluiten en een nieuw hoofdstuk beginnen. Ik heb na 12 jaar nachtleven beslist om er uit te stappen, want de fun en de challenge waren er af. Ik heb mijn leven in de positieve zin veranderd en omarm die verandering ook."

"De grootste aanpassing zit in mijn levenstijl. 2 jaar geleden heb ik mijn voedingspatroon volledig aangepast. Sindsdien eet ik geen suikers meer en focus ik me op raw en plant based food. Ik sport ook weer veel en maak tijd voor meditatie. "

Heb je piece of mind nu je die knopen doorgehakt hebt?

"Ik ben gelukkig, ja. Ik ben gebalanceerd en vrij rustig momenteel. Ik heb altijd goed geweten wat ik wilde, maar nu ben ik daar nog meer van overtuigd. Het is ook fijn dat mensen dat opmerken. Ik ben veranderd en dat zie je, ook uiterlijk."

Waar kijk je het meest naar uit in 2015? Op persoonlijk vlak en op professioneel vlak?

"De komende 5 jaar richt ik mijn pijlen op nutrition, action en relaxation. Denk cold pressed juices, een vervolg aan het Essence verhaal (we breiden het concept met een Essence Shop in Antwerpen, Brussel en Gent) en een 3de editie van WECANDANCE. Ik wil producten en merken ontwikkelen die het leven gewoon beter maken."

"Ik heb me de afgelopen jaren ingezet om mensen te laten feesten (ook een vorm van relaxtie by the way), maar nu wil ik het op een andere manier doen met een eigen visie en de juiste informatie. Ik denk ook buiten de landsgrenzen ... The world is out there."

People, hou deze creatieve geest zeker in de gaten, want de 2de editie van Essence en de 3de editie van WECANDANCE wil je echt niet missen. En er volgt ongetwijfeld nog meer ... Stay tuned, want je leest het op Belmodo als het zover is.

WEARING

- Helmut Lang T-shirt
- Balenciaga vest
- Damir Doma broek
- Balenciaga sneakers in python leder
- Lebeau Courally horloge
- Armband & ketting van Chrome Hearts & Maison Martin Margiela
All by Smets Premium Store Brussel.

Foto's door Mous Lamrabat.
Styling by
Lisa Lapauw.
Hair & make-up by
Sophie Engelen.
In samenwerking met
ICI PARIS XL.

page loaded