Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo’s beauties to follow in 2015: Jill Shaw

Door Michael op 27.12.2014

Cutie Jill Shaw is jong, suuuuuuperjong zelfs (°1995), maar ze weet heel goed waar ze mee bezig is en hoe ze in het leven staat. “I jumped”, zegt ze en daar hebben we heel veel bewondering voor. Jill werd opgepikt tijdens Junior Eurosong in 2010 en sindsdien gaat het allemaal heel snel.

Ze maakt haar eigen muziek en groeide uit tot een tieneridool en model. Jill is ook een rasechte surfchic, heart is where the waves are. Hoog tijd om eens samen met haar in de sofa te kruipen voor some serious girltalk.

Jill, wie ben je?

"Ik ben een jong meisje van 19 dat zich graag met verschillende artistieke dingen bezighoudt. Ik ben van kleins af aan al gepassioneerd geweest door muziek en alles wat daarbij hoort. Het is cliché, maar sooo true."

"Mijn ouders zijn ook zo’n free spirits en hebben alle 2 een creatieve achtergrond (mijn mama is architecte en mijn papa is surfer en heeft altijd in de mode gewerkt voor merken als O’Neill en Roxy), maar hebben me nooit gepusht. This is all me."

Hoe kijk je terug op het voorbije jaar 2014?

"‘t Was een goed jaar, I'm a happy girl, echt waar. Ik ben een maand naar New York kunnen gaan om mijn album uit te werken & op te nemen. De releasedatum is nog niet bekend, maar misschien komt er al een taste in 2015."

"‘t Is allemaal nog een beetje onzeker, maar we zien wel. Ik wil me vooral niet haasten. Ik ben nog zo jong en het 1ste album moet er ook gewoonweg boenk op zijn. Je krijgt geen 2de kans."

En hoe zal het album er uitzien? Kan je al iets verklappen?

"Op het album staat allemaal nieuw werk en mijn 3de single All For You omdat die echt het begin is van mijn New Yorks avontuur. Het is niet makkelijk om connecties te leggen in de VS, maar dankzij een aantal coole rockers die we kennen uit Costa Rica is het me gelukt. De wereld is groot, maar eigenlijk ook klein."

"Toen ze me voorgesteld hadden, is het allemaal heel snel gegaan. Voor ik het wist was het album ingeblikt. Na New York ben ik nog een weekje naar L.A. gegaan, om te smullen van het leven, om te ontdekken, te skaten en te surfen natuurlijk."

Wie is je grote voorbeeld?

"Ik vind dat altijd zo moeilijk omdat ik inspiratie haal uit verschillende mensen. Ik vind dat boeiender omdat je zo je eigen mix maakt. Ik heb voornamelijk muzikale voorbeelden als Jill Scott, Lauryn Hill en Eryka Badu, maar ik kijk ook op naar toffe social media profielen die coole dingen doen met hun leven. Jill Scott & Lauren Hill zijn gewoon grave madammen en ik ben helemaal fan van hun cultuur."

"Eryka Badu vind ik inspirerend o.w.v. haar stijl. Ze kan heel African op het podium staan, maar ook heel strak en fashionable. They are true to their roots en daar heb ik heel veel bewondering voor. Ik ben opgegroeid in de surf scene en voel me daar thuis. It’s my thing. ‘t Zou stom zijn om die dingen niet te gebruiken."

Wat is je grootste droom?

"Ik wil heel graag de wereld zien en met de rugzak er op uit trekken."

Welke beautyproducten gebruik je?

"Ik gebruik kokos- en Marokkaanse arganolie voor mijn haar en huid. Dat zijn mijn basics en die moet ik altijd hebben."

Deze cutie is dus zeker eentje om in het oog te houden. Hopelijk zien we in 2015 haar debuutplaat passeren, want wij zijn heel benieuwd naar het resultaat. Good luck Jill, doing great!

WEARING

- Kleed van Joeri Van Campenhout.
- Schoenen van Sophia Webster.

Foto's door Mous Lamrabat.
Styling by
Lisa Lapauw.
Hair & make-up by
Sophie Engelen.
In samenwerking met
ICI PARIS XL.

page loaded