Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo’s beauties to follow in 2015: Joy Anna Thielemans

Door Angelique op 25.12.2014

Joy Anna Thielemans werd dit jaar 22. ‘t Is nog een jonkie, maar ze is zooo goed bezig. 2014 was een jaar vol #gewoonjoy en op haar Instagramaccount hebben we dat met veel plezier kunnen volgen. Joy Anna bracht dit jaar haar feel good boek “Gewoon Joy” uit bij Uitgeverij Van Halewyck.

We zagen haar ook schitteren op televisie en we leerden de échte Joy kennen in haar aflevering van Beste Vrienden. Belmodo ging eens dicht bij haar zitten om te tetteren over what has been en will be.

Hoe kijk je terug op het voorbije jaar 2014?

"2014 is het zotste jaar van mijn leven geweest. Ik ben supertevreden, maar it was crazy. Ik besef wel dat ik in 2014 bewuster geworden van alles."

Wat heb je bijgeleerd het voorbije jaar?

"Ik heb geleerd dat je kritiek best zo veel mogelijk achter je laat of toch moet proberen om je er niet te veel van aan te trekken. Ik heb nooit een boek kunnen lezen over hoe ik bekend moet zijn en dat maakt het niet makkelijk." 

"Je mag bakken positieve feedback krijgen, die ene die je kritiek geeft, raakt je het diepst. Dat neem je mee naar huis."

"Ik weet nu ook dat mijn familie en vrienden het allerbelangrijkste voor me zijn, zeker mijn ouders."

Heb je projecten nodig om gelukkig te zijn?

"Ik heb projectjes nodig ter afwisseling van het acteerwerk. Enjoyable is zo’n project. Het zal uitgerold worden in 2015. Het project is voornamelijk gericht op al mijn fijne en talentvolle vrienden die bepaalde dingen veel beter kunnen dan ik."

"Ik krijg veel kansen omdat ik in de media werk, maar mijn vrienden verdienen die minstens evenveel. Daarvoor wil ik heel graag mijn bekendheid ‘misbruiken’ en hen op die manier een platform aanreiken. Ik wil laten zien dat niets was zonder mijn team, zonder mijn vrienden. Mijn column in Flair is ook zo'n superfijn project. Ik word er helemaal gelukkig van."

Wie is je grote voorbeeld en waarom?

"1 voorbeeld is moeilijk, dus ik ga voor een mix van Blake Lively, Lena Duham, Natalie Portman en Scarlett Johansson. Dat zijn de enige celebs die ik in het oog houd omdat ze me nog kunnen verbazen." 

"Preserve, de blog van Blake Lively bijvoorbeeld, heeft superveel reacties gekregen, goed en slecht, maar ik vind het gewoon cool dat ze nog haar eigen ding doet en dat platform creëert. Meghan Markle van Suits doet dat ook en dat wil ik met Enjoyable eigenlijk ook bereiken. Ik wil laten zien dat er meer is dan acteren en wil initiatieven nemen."

Wat wil je anders doen in 2015?

"Ik besloten om zoveel mogelijk niets te doen. Ik heb geen nieuwe televisieproducties aangenomen omdat ik wil reizen, reizen en reizen. Ik ben dit jaar een weekje alleen naar Parijs en Londen geweest en dat heeft me superveel deugd gedaan. In juli heb ik ook een maand in afzondering geleefd, omdat mijn lichaam het nodig had. Ik was op." 

"Mijn 1ste trip gaat naar Noorwegen met mijn beste vriend staat ook op de planning en daar heb ik ongelooflijk veel zin in. Dat is het mooie aan de meeste projecten die ik doe. Het voelt niet als werken omdat ik ze samen met mijn vrienden probeer te doen. Ik wil ook beslissingen beginnen maken, over mijn leven. Klinkt wel een beetje zwaar, maar ik besef gewoon dat ik meer wil doen dan acteren."

Onze tip: blijf deze madam volgen, want ze is een parel met superfijne ideeën. Een creatieve geest die haar leuke vrienden koestert en ze de aandacht wil geven die ze verdienen. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen en stimuleren. Keep up the good work, sweets.

WEARING

- Ilke Cop jurk.
- Raffaela Graspointner jas.
- Charlotte Olympia ballerina's.
- Melissa Kandiyoti oorbellen.

Foto's door Mous Lamrabat.
Styling by
Lisa Lapauw.
Hair & make-up by
Sophie Engelen.
In samenwerking met
ICI PARIS XL.

page loaded