Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Geuren voor onder de kerstboom

Door Tiany op 20.12.2014

Geuren hebben iets met herinneringen ... Let maar op! Als je dit jaar de 1ste keer weer die groene dennengeur in je neusgaten voelt prikkelen, zullen er wel wat flashbacks van vorige Kerst naar boven komen. Sommige geuren trekken mensen massaal aan, ze triggeren het collectieve geurgeheugen. Sta er dus maar even bij stil, dat de scent waarin je jezelf hult, misschien wel heel wat emoties kan loswekken bij bepaalde personen ... en misschien is dat wel exact jouw plan! Kies dus zeker het parfum dat je vraagt of geeft met zorg uit! 

1. #smellslikememories was de hashtag die Maison Martin Margiela in 2013 lanceerde, verwijzende naar de Replica-parfums die bedoeld zijn om beelden, herinneringen en emoties op te roepen. Dit jaar wordt het collectieve geurgeheugen aangevuld met 'Tea Escape'. Deze kruidige geur brengt flarden van zijde, tatami's, waterdampnevel en geklingel van theeservies naar boven. 

2. Sì Eau de parfum van Giorgio Armani is een intense, vrouwelijke geur. Verstuif hem vollop in 2015 om jezelf eraan te herinneren dat je volmondig JA moet zeggen op de kansen die je dit jaar tegenkomt. Zeg Sì, ruik de heldere nectar, vanille en zwarte hootsoorten en sta versteld van het intense jaar dat je zal beleven.

3. Flowers in the air by KENZO is met zijn uitbundige geur van een gigantisch bloemenboeket dat overstroomt van klaprozen, magnolias, gardenias en rozen 1 van mijn all time favorite geuren. Gegarandeerd een schot in de roos, dit parfum onder de boom! 

4. De geur van Huile Prodigieuse van Nuxe roept in de koude winter weer herinneringen op naar zon, sensuele olie en warm zand. Winterdipje? Gewoon even een druppeltje op je vingertip druppelen en dippen waar je de zon wilt voelen schijnen ... De toetsen van magnolia, oranjebloesem en vanille doen de rest wel.

5. De nieuwe geursensatie van Chanel, COCO NOIR is met zijn moderne oriëntaalse geur de volmaakte belichaming van het zwart dat vrouwelijkheid onthult. Een krachtige noot om mee af te sluiten.

Foto's © mybathhouse, cliftoncharles.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded