Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Petite Robe Noire, our LBD of choice

Door Tiany op 19.12.2014

Er zijn zo van die tijdloze klassiekers die gewoonweg niet kunnen ontbreken in je garderobe. Een skinny jeans bijvoorbeeld, of een witte bloes, een beige trench & … een little black dress. Want zo'n klein zwart jurkje is veelzijdig & erg makkelijk te dragen, maar ziet er steeds chic & elegant uit.

Zo ook La Petite Robe Noire, het superpopulaire parfum van Guerlain op basis van Siciliaanse citroen, zwarte kers, vanille, amandel & rozenblaadjes. Een veelzijdig, maar charmant & verleidelijk parfum dat je zowel overdag als ’s avonds kan dragen. Een instant klassieker!

Speciaal voor de eindejaarsperiode brengt Guerlain limited-editionflacons uit La Petite Robe Noire. Net zoals een little black dress tijdens de feestdagen wel wat glamoureuzer mag, wordt het bekende parfumflesje in een feestelijk glitterjasje gestoken. Een erg artistiek jasje bovendien, ontworpen door niemand minder dan kunstenaarsduo Kuntzel+Deygas, 2 grafische kunstenaars die bekend staan om hun funky animatiefilmpjes. Kijk maar eens naar de reclamespotjes van La Petite Robe Noire.

 

De klassieke, fruitige Eau de Parfum (€ 84,-/50 ml) krijgt een kort zwart jurkje met pofmouwtjes. De iets meer houtachtige Eau de Parfum Couture (€ 84,-/50 ml) met frambozen, vetiver en tonkaboon wordt dan weer voorzien van een lange avondjurk met duizelingwekkende split. 

De frisse, delicate Eau de Toilette (€ 73,-/50 ml)  op basis van zwarte bessen, jasmijn en witte muskus hult zich ten slotte in een korte LBD met hartvormige bustier. 3 fashionable jurkjes, 3 speelse parfumflesjes, 3 verschillende persoonlijkheden.  

Bovendien zitten de flesjes in een mooie etui, versierd met girly glitterjurkjes, Eiffeltorens, handschoenen & stiletto's. Parisian party girl, anyone? Stuk voor stuk collector’s items dus, maar hét limited edition item dat mijn hartje sneller doet slaan, is de Brume Cheveux (€ 30,-/30 ml), een heerlijk geparfumeerde hair mist, die zich perfect laat combineren met de verschillende parfums. Is it me of wordt mijn verlanglijstje voor kerst enkel langer?

Speaking of little black dresses: op customize- & designmarkt Customisez-Moi werd aan elke deelnemer van het wedstrijddefilé ook gevraagd om een LBD te ontwerpen. De inspiratiebron was het nieuwe reclamefilmpje voor Guerlains topparfum. Alle creaties waren om instant hebberig van te worden, maar een vakkundige jury koos uiteindelijk voor Leila Boukhalfa als winnares van de prix Guerlain ‘La Petite Robe Noire’.

Haar jurkje was een creatieve interpretatie van een sexy maar sterke vrouw die weet wat ze wil. Businesswoman meets bombshell meets maneater. Letterlijk dan, want haar taille is omgord met een rok van mannenjasjes, die ze als jachttrofeeën rond haar middel draagt. Fierce! Voor deze originele creatie kreeg Leila Boukhalfa een prachtige coutureversie van La Petite Robe Noire cadeau: een magnifieke reuzenflacon van 1,5 l t.w.v. € 3.500,-!

Customisez-quoi?” hoor ik je al denken. Customisez-moi is een jaarlijkse customize-beurs georganiseerd door Bernard Gavilan, the king of all things vintage. De 8e editie vond dit jaar plaats op zaterdag 8 & zondag 9 november in designhotel BLOOM! in Brussel.

De beurs gaat steeds gepaard met een wedstrijddefilé voor opkomende jonge ontwerpers, waar elk jaar halsreikend naar word uitgekeken. Een topinitiatief en een kweekvijver van talent! Houd zeker de Customisez-Moi-Facebookpagina in de gaten, en wie weet sla jij volgend jaar 1 van de ontwerpprijzen aan de haak ...

Foto's © Guerlain, Nicolas DanhierCustomisez-Moi

Met medewerking van Kora-Lee Lust.

page loaded