Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dior J’adore: The Brand, The Muse, The Dress

Door Tiany op 16.12.2014

Charlize Theron & Dior, het is al 10 jaar lang een match made in heaven, en wij zijn duidelijk niet de enigen die dat vinden.

"Dior has been so incredibly good to me over the years, and I’m so thankful to have the relationship that I do with the brand." – aldus Charlize herself.

In het laatste nieuwe J’adore-spotje van Dior, The Future is Gold, zien we de topactrice in al haar fierceness door de weelderige Spiegelzaal  van Versailles schrijden, in een oogverblindende gouden avondjurk.

 

Dior Haute Couture uiteraard, en speciaal voor de gelegenheid ontworpen door onze eigenste Raf Simons. Een ontwerper die Charlize - net als elke zichzelf respecterende fashionista - mateloos bewondert:

"His work is beautiful! Truly inspiring and innovative yet still beautiful and elegant. I’m so very impressed by the work Raf has put out."

De jurk zelf is een uniek haute-couturehuzarenstukje. Ze werd volledig met de hand & op maat van de Zuid-Afrikaanse schone gemaakt in de ‘Dior Haute Couture’-ateliers, waar er 250 uur aan gewerkt werd. Er was maar liefst 20 m zijdemousseline, 20 m tule en 4 m organza voor nodig.

Het lijfje werd bovendien versierd met 1000en gouden staafjes die 1 voor 1 met de grootste zorg op de avondjurk werden genaaid in het gerenommeerde maison de broderie Maison Vermont. In dat borduurwerk kropen niet minder dan 750 werkuren!

Slow couture dus, en een prachtige mengeling van pure ambacht & precisiewerk. En dat zie je ook. Het magnifieke, sexy eindresultaat van al dat labeur doet Charlize schitteren als nooit tevoren. A golden girl if ever there was one... 

"True beauty is authenticity and confidence."  -  vindt miss Theron zelf.

De nagel op de kop! En wat mij betreft is er geen betere manier om zowel zichzelf als dit haute-couturepareltje van Dior te omschrijven. Vakmanschap, elegantie & een flinke dosis va-va-voom all in 1 gorgeous Dior dress? J'adore!

Foto's © Dior

Met medewerking van Kora-Lee Lust.

page loaded