Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Herbronnen in de Eifel!

Door Tiany op 29.10.2014

Halleluja, af en toe moet mijn karma toch goed zitten! Er bestond geen beter moment door Babor te worden uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek én ... een gelaatsbehandeling! Ik was seriously craving for some relaxation, maar de quellen in Aaken hebben me helemaal herbrond! Het is niet voor niets dat Karel de Grote al naar Aaken kwam voor de helende krachten van het water in de Eifelstreek. Sindsdien werd de badcultuur er alleen maar meer en meer gecultiveerd. Ook Babor maakt al sinds 1956 gebruik van het wonderwater.

Misschien ben je nog niet zo bekend met het Duitse number one beauty label. Dat is waarschijnlijk omdat je de producten enkel bij de instituten zelf kan kopen en niet in de parfumerie. Jammer, maar wel een bewuste en weldoordachte strategie. Ze willen namelijk dat hun producten enkel op de juiste manier worden voorgeschreven en gebruikt. Hiervoor leiden ze hun schoonheidsspecialisten zelf op en werken ze samen met dermatologen. Wanneer je dus naar een Babor-instituut gaat voor een behandeling wordt je huid door een specialist geanalyseerd. Zo ben je zeker dat je de juiste producten voor jouw huid gebruikt! 

In het hoofdkwartier van Babor in Aaken werd ik ontvangen door Andrea Weber, head of research van Babor. Haar uitleg over de juiste huidverzorging was een echte wake-up call! Deze wetenschapster kent de huid door en door. Op correcte en zeer Duitse wijze wond ze er dan ook geen doekjes rond: het is uiterst moeilijk om de reeds opgelope huidschade nog te herstellen! Als er iets verstoord, beschadigd of uitgerekt is, is die schade bijna onherstelbaar. De Babor-producten zijn dan ook sterk gericht op preventie. In mijn hoofd begonnen de alarmbellen al af te gaan! "Wanneer begint die preventie dan?!". In je mid-twenties moet je volgens doktor Weber al aan anti-aging beginnen. Thank my lucky stars, I'm right on time ...

You gotta love Babor voor de manier waarop ze aandacht besteden aan het correcte gebruik van hun producten. De truc is om niet alleen het juiste product vinden voor jouw specifieke huidtype, maar ook om de juiste hoeveelheid aanbrengen. Babor ondervindt dat mensen veel te zuinig zijn en niet denken aan het 'grote gelaat', meaning nek én decolleté. Daarom ontwikkelden de punktliche Duitse wetenschappers speciale glazen ampules. Elke ampule bevat exact de hoeveelheid die je nodig hebt! De glazen buisjes zijn luchtdicht afgesloten, zodat de actieve ingrediënten na opening niet worden aangetast door zuurstof en bacteriën. Bovendien dringt de vloeistof sneller in de huid door dan een emulsie. Ze zien er leuk uit, die glazen miniflesjes, maar vergis je niet. De vrouwen die ze voor het eerst testen hebben ze opgedronken i.p.v. uitwendig aan te brengen! Nu ja, alle Babor-ingrediënten zijn natuurlijk, dus veel schade was er niet ...

Er bestaan verschillende ampulekuren die je kan volgen. Mijn absolute favoriet is de PURE-kuur op basis van algen, die de de huid gaat zuiveren. Na deze kuur kan je met een clean slate en een evenwichtige huid helemaal opnieuw beginnen. Ideaal voor als je je weer eens volledig hebt laten gaan in fast food, no sleep and too much booze ... Everyone deserves a second chance! Daarna kan je de SENSITIVE-, MOIST&LIPID- of ANTI-AGE-kuur doen. Whatever your complexion needs baby!

Babor is niet alleen perfectionistisch wat het voorschrijven en het gebruik van de producten betreft, ze besteden ook veel aandacht aan duurzaamheid en de natuur. Hun productie is CO2-neutraal, en Babor is constant op zoek naar duurzamere ontwikkelingsmethoden! Logisch, want die natuur voorziet hen van belangrijke miracle workers. Zo worden stamcellen van elsbessen en champagneperen (uit de prachtige Eifel-streek) gebruikt voor anti-aging ingredienten die een actieve healthy glow realiseren. Want the secret to er jong en fris uitzien is niet alleen gelinkt aan rimpeltjes, maar ook aan een egale, frisse teint!

Jeuken je vingers al om serums, crèmes en moisturizers aan te brengen? Ga dan eerst eens langs bij een Babor-insitutuut voor een facial en wat uitleg. Als je de kans krijgt, trek dan naar Singapore, Sydney of Griekenland om je in 1 van de droomspa's van Babor te laten pamperen. No worries, er zijn er ook dichter bij huis, in het prachtige puristische Waer Waters nabij Brussel bijvoorbeeld. Dat is 6000 m² ZEN! Of ga naar de bron zelf, in Aaken, dat is ook maar een small step over the border, but a big step in Körperkultur! Het Quellenhof in Aaken is een oeroud kuurroord. Aan de buitenkant lijkt het wel het Grand Budapest Hotel, maar binnenin langs is het echt kuren in stijl! Onstpannen begint in de luxueuze lobby en wordt in 1 rechte lijn doorgetrokken in de moderne baden. Na de behandeling kan je een duik nemen in het bronwater, een saunaatje of hammampje doen en binnen en buiten loungen.

Yours truly kan in ieder geval niet wachten om terug te keren naar mijn happy place. De gelaatsbehandeling was werkelijk divine! Zodra je ligt op die golvende, zachte tafel ligt, begin je te zweven. Met gesloten ogen heb ik altijd het gevoel dat er meer dan 2 handen over mijn nek, schouders, voorhoofd en slapen glijden. Wanneer je dan aan het einde van de treatment opnieuw tevoorschijn komt uit de warme, vochtige doeken voel je je helemaal alive and kicking! Danke schön und auf wiedersehen!

Foto's © Babor, Belmodo

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded