Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De beautytrends voor deze herfst

Door Lien op 25.09.2014

Mijn herfstgarderobe begint nu al stilaan in orde te komen - geloof het of niet -, maar op make-up gebied kom ik nog steeds niet verder dan mijn go to-zomerlook (a.k.a. blush en mascara, hmm). Dus wordt het hoog tijd dat ik eens stil sta bij alle trends op beautygebied voor deze herfst.

Kwestie van voorbereid richting de parfumerie te trekken, natuurlijk ... En jij kan dat maar beter ook doen! Bij deze dan ook mijn overzicht van dé looks voor dit seizoen. Get ready ...

Verdeeldheid omtrent wenkbrauwen

Op wenkbrauwgebied zijn de ontwerpers in 2 radicaal verschillende kampen verdeeld: ofwel blondeer je ze tot ze schijnbaar onzichtbaar zijn, ofwel kies je voor ultradikke wenkbrauwen. 't Is maar wat je zelf verkiest natuurlijk, want voor ons zijn beide opties even pretty!

Bij Proenza Schouler (foto 1), Marni (foto 2), Givenchy (foto 3) en Marc Jacobs (foto 4) voorzagen ze voor deze herfst een prachtige nude look, met geblondeerde wenkbrauwen incluis.

De bijna onzichtbare wenkbrauwen staan het mooist bij natuurlijke blondines, want voor brunettes bestaat steeds het risico "oei ben jij ziek misschien? ...". Niet echt wat we willen, right?

Voor wie de look toch bij zichzelf wil uitproberen, mag het duidelijk zijn dat je je dan moet focussen op een flawless foundation. Extra accent in je gezicht breng je aan door blush en eventueel wat subtiele rood-bordeaux-achtige oogschaduw. Maar zachtjes aanbrengen, niet te wild! Hellooo edgy chick!

Totale ommekeer ten opzichte van de vorige collage, zijn de beautylooks die we spotten bij Giorgio Armani (foto 1), Stella McCartney (foto 2), Isabel Marant (foto 3) en 3.1 Phillip Lim (foto 4).

Daar werden wenkbrauwen erg dik aangezet, terwijl de rest van het gezicht heel natuurlijk werd gehouden. Om het simpel te houden: gewoon een kopie van Cara's everyday look eigenlijk ... And I love it!

Wimper alert

Wimpers zijn naar mijn bescheiden mening eigenlijk altijd belangrijk, en dan is het natuurlijk fijn om te zien dat ook ontwerpers daar zo over denken. Voor deze herfst legden ze dan ook meer dan eens volop het accent op de wimpers.

Bij Gucci (foto's 1 & 3) gingen zo voluit voor lieve poppenoogjes, met valse wimpers die zowel onder- als bovenaan werden aangebracht. Liehieef ... Lief moest het bij Versace (foto 4) dan weer niet per sé zijn. De look daar was naar goede gewoonte va va voom, met heerlijk zijwaarts uitwaaierende wimpers.

Wie echter liever een beetje quirky voor de dag komt, haalt zijn inspiratie dan weer best bij Prada (foto 2). Daar stalen spinnenpootjes volop de show. Eerlijk? Ik vind de look echt supermooi! Tijd dat die klonterende mascara eens van de beauty don'ts-lijstjes verdwijnt ...

Eyeliner galore

Heel erg belangrijk voor het aanstormende seizoen is eyeliner. Althans, dat zeggen Emilio Pucci (foto 1), Dolce & Gabbana (foto 2), Fendi (foto 3) en Dries van Noten (foto 4) ons!

Dat ze het allemaal eens zijn over de schoonheid van een goeie eyeliner, betekent echter niet dat ze die eyeliner allemaal op dezelfde manier benaderen. Pucci ging voor het klassieke oogpotloodlijntje boven en onder, terwijl Fendi voor een subtiele, blended look koos.

Bij Dolce & Gabbana hielden ze het dan weer erg klassiek met een heel mooie en meisjesachtige cat eye. Maar totale eyecatcher, dat was toch de beautylook van Dries van Noten. De techniek daarvoor, is om gewoon je hele eyeliner leeg te tekenen. Denk ik toch. Rock 'n' roll!

Hint of colour

Bij Chloé (foto 1), Chanel (foto 2), Derek Lam (foto 3) en Dior (foto 4) kozen de make-up artists volop voor kleur, kleur, kleur. En dan hebben we het niet over een subtiele kleurrijke toets, maar wel over opvallende oogschaduw en statement eyeliner die je al van op afstand goed kan spotten.

Go to kleurtjes voor dit seizoen zijn enerzijds nog steeds de pastellekes (zo scoren lila en ijzig blauw heel erg goed), en anderzijds wordt er ook vaak gekozen voor de iets rijkere kleuren als smaragd en kaki. Een beetje afstemmen op je outfit, he ...

Onze eigen hint

Psssht ... Niet gezien bij de echt grote designers, maar wij voorspellen dat ook berry lipstick een echte trend wordt deze herfst! Kijk maar eens terug naar het artikel waarin Astrid vorig jaar al haar liefde voor het kleurtje besprak: "Beauty trend: berry lips". Nog steeds meer dan in lohoove ... En dat waren ze bij Tibi en Skingraft duidelijk ook!

Ik kan er oprecht geen favoriet uitkiezen. Al een geluk dat er 7 dagen zijn in de week, zeker? Dokter, ik neem ze allemaal!

Foto's via © style.com.

page loaded