Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The importance of eyebrows

Door Angelique op 07.09.2014

Dames, pay attention! Onze wenkbrauwen lijken niet het belangrijkste in ons gezicht, maar trust us, dat zijn ze wel! When done right kan je gezicht er helemaal anders uitzien en kunnen je wenkbrauwen de beste features van je gezicht laten stralen. Wij geven je tips & tricks om je eyebrows in de beste shape te krijgen zodat jij voortaan je beste zelve kan zijn!


Cara Delevigne.

Waarom zijn wenkbrauwen zo belangrijk?

Je wenkbrauwen vormen je gezicht. Ze zijn het meest identifying kenmerk en kunnen je gezicht framen. Met mooi geëpileerde wenkbrauwen kan je zo bijvoorbeeld je ogen beter laten uitkomen en je jukbeenderen accentueren. Reden te meer dus om je eyebrows met zorg te behandelen! 

Hoe epileer ik mijn wenkbrauwen het best?

Er is een heel simpel stappenplan om je wenkbrauwen op de correcte manier te epileren, and we'll show you how! What you need is een potlood, of iets gelijkaardigs, en een pincet


Lauren Conrad.

Om het beginpunt van je wenkbrauwen te definiëren leg je je potlood verticaal tegen je neusvleugel en langs je binnenste ooghoek. Komen de haartjes van je wenkbrauw verder dan de buitenkant van je potlood, dan weet je dat je daar moet epileren! Het eindpunt van je wenkbrauw kan je vinden door je potlood opnieuw tegen je neusvleugel te leggen en langs je buitenste ooghoek. Het 'boogje' of de arch van je wenkbrauw kan je vinden door recht vooruit te kijken, je potlood tegen de neusvleugel en langs de pupil te leggen. Hier moet het hoogste punt van je wenkbrauw komen!

De dikte van je eyebrows kies je helemaal zelf! Let wel op, ga niet overpluggen, de 90's zijn immers voorbij en wenkbrauwen mogen best voller zijn! Natuurlijk is het mooiste, remember that

Welke manieren zijn er om je wenkbrauwen te shapen?

Naast epileren zijn er nog andere manieren om je wenkbrauwen in de juiste vorm te krijgen. We raden aan om je wenkbrauw te laten shapen bij een professional, zodat je je basisvorm al hebt! Daarna kan je altijd zelf onwennige haartjes verwijderen.

Er zijn do-it-yourself wax kits om de haartjes rond je wenkbrauwen makkelijker te verwijderen. Let hier wel bij op dat je niet meteen overdadig omgaat met de wax. Begin rustig aan, je kan later altijd je eyebrows bijwerken! Een zeer easy en snelle manier om je wenkbrauwen te shapen is threading. Hierbij zal een specialist met 2 draadjes de onnodige haartjes rond je wenkbrauwen verwijderen, zonder de natuurlijke vorm van je wenkbrauw te veranderen. Zeker een aanrader voor de ladies die niet erg vertrouwd zijn met epileren of waxen! 

We geven je nog wat voorbeeldjes - of warnings - om te tonen hoe je wenkbrauwen je gezicht anders kunnen doen lijken! Een gewaarschuwde vrouw is er 2 waard!


Gwen Stefani.


Megan Fox.

Foto's © Pinterest, Instagram, The Beauty Department.

Met medewerking van Kirsten Voets.

page loaded