Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5x kapselinspiratie voor kort haar

Door Lien op 24.08.2014

Als er in mijn ogen iets heel erg stoer is, dan zijn het wel frêle meisjes met ultrahippe & uiterste korte kapsels. Ik beken, ik ben helemaal fan van short haired girls! En ik beken dubbel, want misschien wist je dit nog niet: ooit was ik er ook 1!

Jawel. Intussen heb ik voor mijzelf weer eens iets helemaal anders gekozen -ik heb namelijk voor de allereerste keer in m'n leven eens ultralang haar-, maar stiekem heb ik soms toch heimwee naar mijn kortgewiekte dagen.

En dus ga ik graag op zoek naar wat deftige kort-haar-kapsel-inspiratie. Amai, dat was ook een serieuze boterham! Maar goed, you ready? Me tooooo ...

1. De ultieme pixie


De ultieme pixie cut, dan denken wij volop: schooljongetje uit de jaren '50. Een ode aan actrice Mia Farrow is hier helemaal op zijn plaats, want zij rockte de look als geen ander! Leuk weetje? Ze was ook de grote inspiratiebron voor Emma Watson's korte koppie. Coohool ...

2. De bloempotlookPsst ... Herken jij Lena Dunham van HBO's Girls (linksonder)? Foto via © Lena Dunham IG.

Laat de titel van deze sectie je niet misleiden, want ik ben he-le-maal verzot op een goed bloempotkapsel. Want serieus, hoe edgy is deze look eigenlijk? Helloooo perfecte aanvulling op mijn anders misschien zelfs saaie (oh yes I said it) jeans-en-T-shirt-combo.

3. Het assymetrische kapsel


De assymetrische look kom je tegenwoordig heel vaak tegen, en dat heeft 2 belangrijke redenen: (1) je gelaatstrekken worden er extra mee in de verf gezet (hey there pretty face), en (2) de bles staat toch nog supervrouwelijk, ondanks dat je haren heel erg kort zijn. We like!

4. Messy Jessy


Het echt leuke aan kort haar is -naar mijn mening- dat je 't zo makkelijk door mekaar kan roefelen. De messy look is dan ook heel populair onder de chicks met kort haar. Maar ja, can you blame 'em? Zo tof!

5. De heel erg korte bob


Heel erg classy en misschien toch net iets minder gewaagd dan de full on pixie cut is deze, de superkorte bob. Heel mooi met een zijscheiding, maar even goed staat-ie prachtig met een rechte frou.

Zo gesofisticeerd en direct toch ook een tikkeltje volwassener. Oh ooowlap, 't is gebeurd ... Ik wil er hier plots weer dringend de schaar in zetten! #YOLO?

PS: Als jij ervaring hebt met een kapper die supergoed is in korte kapsels, let me know! Toch altijd wel een hele zoektocht, niet?

Foto's via © Pinterest.

page loaded