Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jouw persoonlijke geurtje!

Door Angelique op 08.07.2014

Elke vrouw heeft haar eigen signature scent, of je nu van fleurig, zoet of musky houdt. Maar soms mist er that 1 little thing aan een geurtje. Daarom is het soms leuk om verschillende parfums te combineren. Yes, it's possible! Door geurtjes samen te brengen kan je net dat parfum creëren dat perfect bij je past. Musky with a hint of flowers, anyone

Uiteraard zijn er geuren die een absolute no-go zijn als het op combineren aankomt. Niet alle geuren gaan goed samen, denk maar aan het effect dat je krijgt als je in de parfumerie te veel parfums test, hello headache! Sommige parfums zijn ook niet gemaakt om te combineren, omdat dit door de designer al is gebeurd! De meeste geuren die je vindt in de parfumerie zijn al gemixt en we raden het niet aan om deze parfums te gaan combineren, niemand wilt that lady zijn die heel de kamer vult met haar bedrukkend parfum, am I right!? Daarom is het goed om je aan bepaalde ground-rules te houden om zo jouw ideale geurtje te maken! Ook zijn er parfumhuizen die hun geurtjes zo maken zodat je ze kan combineren met elkaar om jouw perfecte scent te creëren. 

Hoe je parfums kan combineren

Als je parfums wilt combineren, denk dan in laagjes. Je 1ste laag is best basic maar sterk genoeg om op 'op te bouwen'. Ga voor single-note geuren die niet te complex zijn. Denk aan muskus, patchouli of wood geuren. Je volgende laag kan al wat meer karakter geven aan je geurtje. De geur die je kiest zal bepalen of je meer de zoetere of frissere kant op gaat! Wil je een zoeter geurtje, ga dan voor een vanille variant. Heb je liever een frisser parfum, kies dan een citrus scent! Mist er nog iets aan je geur, dan kan je er altijd nog een licht parfum bij doen dat in hetzelfde geurpallet zit als je 2de laag!

Dit zijn alvast geurtjes die samengaan als chocolate chips en cookies!
- Vanille met florals voor een tropische mix.
- Vanille met houterige geuren voor een zoetere combinatie.
- Witte bloemen geuren gaan perfect samen met kruidige parfums, voor een diepere, sexy geur.
- Muskus gecombineerd met citrusgeuren is the best of both worlds!
- Frisse geuren die aan de oceaan doen denken kan je mixen met zachte florals, ideaal voor de lente!

Welke parfums je kan combineren

Parfumhuis Jo Malone, waarover je alles kan lezen in het Belmodo artikel De wereld van Jo Malone, geeft je de mogelijkheid om jouw ideale geurtje te creëren, als een real life fragrance designer! Bij Jo Malone kan je 2 geurtjes kopen die elkaar helemaal aanvullen. Op de site kan je je favoriete Jo Malone scent kiezen waarna je de optie hebt om die geur warmer of frisser te maken. De site geeft je dan de ideale additional geur om je 1ste keuze mee te combineren.

Bij parfumerie Parfuma kan je ook terecht voor het combineren van parfums. Zij hebben merken als Etro, Memo en Serge Lutens die het ook mogelijk maken om parfums te combineren. 

Wil je liever niets riskeren, dan kan je altijd de visie van parfumhuis 4711 volgen. Zij raden aan om verschillende laagjes te maken met dezelfde geur. Koop bijvoorbeeld de eau de parfum, eau de toilette en body lotion van 1 van hun parfums. Met die producten kan je dan verschillende laagjes van geuren aanbrengen, die bijna hetzelfde ruiken maar toch voor een interessante mix zorgen als je ze combineert!

"Elk van onze parfums hebben hun eigen karakter en speciale accenten. Door het combineren van onze body lotions, eaux de toilette of eaux de parfum kan je al een eigen geur creëren zonder de ingrediënten van de originele parfum te overheersen" - aldus Alexandra Kalle, parfumeur bij 4711

Foto's © Pinterest.

Met medewerking van Kirsten Voets.

page loaded