Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tips and tricks voor bleach babes!

Door Loes op 17.06.2014

Hebben ze jou altijd wijsgemaakt dat lange witte haren een no go zijn? Jup, mijn oma zei precies hetzelfde maar ondertussen weet ik wel beter. Blond – blonder – blondst is al sinds zo lang ik mij kan herinneren mijn levensmotto. Zijn mijn lokken niet paars of roze? Dan op z'n minst spierwit.

You know the feeling? Dan join the club van de bleach babes. Mensen zijn verwonderd dat er nog 1 sprietje haar op ons hoofd staat maar alles draait gewoon om verzorging, verzorging en nog eens verzorging. Maar hoe verzorg je ontkleurd haar en laat je het terug glanzen? Hier zijn de trucjes van de foor!

Een gele gloed?

Zilvershampoo to the rescue! Het verschil tussen pornoblond en witte manen zit hem meestal in de gele gloed. Was minimum 1 x  per week je haren met zilvershampoo en de gele gloed zal in 1-2-3 verdwijnen. Mijn favoriet? De Schwarzkopf klassieker met de grijze modellen die ontsnapt lijken uit The Bold And The Beautiful.

Stylen met warmte? No go!

Je haar zo weinig mogelijk schade toebrengen is de boodschap bij gebleached haar. Haardrogers, stijltangen en krultangen zou je dus eigenlijk moeten verbannen. Er zijn verschillende trucjes om je haar toch te stylen zonder deze tools.

Stap 1: kneed wat stylingmousse in je haar.

Beach curls? Draai 4 tot 5 twists in je haar en laat ze rustig drogen.

Crimped hair? Strakke vlechtjes in je haar en je hebt geen wafelijzer meer nodig.

Messy curls? Rol een stukje haar op rond je vinger en pin ze met een speldje plat tegen je hoofd. Doe dit over je hele hoofd en tadaaaa.

Natural texture? Kneed de puntjes van je haar wanneer het opdroogt.

Wil je toch je haren föhnen? Kies dan steeds voor de koude stand!

Lauw water svp!

Wanneer je jouw haren uitspoelt na het wassen, kies je best voor lauw water. Koud water zorgt ervoor dat shampoo en viezigheid wordt vastgehouden en warm water zal je haren uitdrogen. De gulden middenweg is dus voor jouw haar de beste optie. 

Niet dagelijks wassen is de boodschap

Echt waar, stop daarmee! Niet iedere dag je haar wassen want je wast steeds de natuurlijke oliën uit je haar. Zo geraken ze nooit tot in de puntjes. Het resultaat? Droog en gespleten haar en dat willen we absoluut vermijden. 

De kapper als nieuwe BFF.

Nee jullie moeten niet gaan koffie drinken maar ja je moet vaak op bezoek bij je kapper. 1 keer in de 8 weken moet je het ongeveer laten knippen voor een gezonde look. Verzorgde puntjes geven standaard een beter resultaat. 

Wacht ook nooit te lang met je uitgroei bij te werken. Zo vermijd je dat de kapper 2 keer moet bleachen om die grote strook bij de wortels bij te werken. Idealiter ga je iedere 4 tot 6 weken terug om je uitgroei bij te werken, afhankelijk van hoe snel je haar groeit.

Sleepy hair

Hoe je ook draait of keert, je haar raakt zelfs terwijl je slaapt beschadigd door de wirwar aan knopen. Een goeie tip? Een zijde kussensloop voorkomt knopen en zal ervoor zorgen dat je jouw haren minder agressief moet borstelen.

Ga ook NOOOOOIT met nat haar slapen om een coupe ‘vogelnest’ te vermijden.

Mysterieus afgebroken? Elastiekjes zijn de dader.

Je ziet vaak aan de bovenkant afgebroken stukjes haar bij gebleachte lokken, ondanks tonnen conditioner en haarmaskers. Your enemy? Klassieke haarelastiekjes. Kies daarom always always always voor elastiekjes zonder metalen tussenstukje. Nog beter zijn de zogeheten scrunchies, deze zijn gewikkeld in zacht materiaal en zullen je haar niet laten afbreken.

Mayonaise to the rescue 

En dan nog de klassieke regels op een rijtje. Gebruik altijd conditioner, olie op zeer regelmatige basis en minimaal 1 keer per week een masker. Wordt alles een beetje duur? Een masker van mayonaise is heel goed voor je haar én je portemonnee. Masseer mayonaise door je coupe, wikkel er folie overheen en laat het 30 minuten intrekken. Daarna was je haren met shampoo en conditioner. Een deep conditioner uit je koelkast zorgt voor een mooie glans op je witte/paarse/roze/blonde lokken. 

Tadaaaa, en nu is het aan jullie. Zoals jullie zien is gebleekt haar niet voor beauty luiwammessen maar als je jouw haren wil sparen zijn al deze tips een absolute must

Foto's: © Pinterest 

page loaded