Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet Kirstin Piggott: Make-up Artist of the Stars

Door Angelique op 25.05.2014

Belmodo sprak met Kirstin Piggot. Kirstin is make-up artist en kreeg al veel bekende gezichten voor haar spiegel. Think Kate Moss en Rita Ora. Kristin werd ook gekozen als Global make-up artist voor Rimmel Londen

Kirstin, je kreeg de titel van Global make-up artist voor Rimmel. Wat houdt deze rol juist in ? 

"Global make-up artist voor Rimmel zijn, betekent vooral de wereld rondreizen als make-up artist en woordvoerder zijn van het merk. Daarnaast heb ik ook een creatieve input in de producten: het kleurenpalet, het design, ... Ze zenden mij het product voor het in de winkels ligt en ik geef mijn feedback over de formule. Rimmel denkt er ook over om mij mee te nemen naar de Rimmel fabriek. Dit zou mij de mogelijkheid geven het product te zien voor de finale afwerking en kan ik er mee op toezien dat het product doet wat er op de verpakking wordt gezegd. Dit zou echt een droom voor mij zijn. Ik zou mij als Charly in the chocolate factory voelen, met zoveel make-up om me heen. Daarnaast geef ik ook quotes, ben ik op de hoogte van alle trends en geef ik Rimmel de relevante informatie."

Wat betekent Rimmel voor jou? 

"Ik ben opgegroeid met Rimmel. 1st en vooral is het betaalbaar. En omdat de producten zo goedkoop zijn, kan je experimenteren. Je hoeft niet je keuze te beperken tot 1 kleur uit de collectie, maar kan er ineens een heleboel kopen. Ze hebben ook een paar iconische gezichten als natuurlijk supermodel Kate Moss, maar ook Georgia Jagger en nu Rita Ora. Rimmel is gewoon een super goed merk. Het is fun, happy en edgy. Rimmel is London. "

Wat is het meest essentiele Rimmel product voor jou? 

"Mascara! Ik kan niet leven zonder de Lash Accelerator mascara. De mascara heeft growth complex en het is leuk om te weten dat een mascara iets goed doet voor je wimpers. Je kan de mascara opbouwen, hij klontert niet en loopt niet uit. Wanneer het regent in London - bijna elke dag dus - hoef ik me geen zorgen te maken over mijn mascara. Een andere mascara zou uitlopen, maar deze beweegt niet. It's the perfect London mascara! "

"Voor mijn werk als make-up artist gebruik ik dan weer bijna altijd the moisture lipsticks, zowel de nude tinten als de felle kleuren, de kohl liner en de endless mascara.

Wat is de typische London look van Rimmel? 

"De look van het nieuwste Rimmel gezicht Rita Ora is echt typisch London! Loop je door de straten van London, van Shoreditch tot Soho, overal zie je meisjes met eyeliner en een bold red lipstick! "

Kan je je grootste beauty geheim delen met onze Belmodo lezers? 

"Verzorg je huid! Je make-up kan er niet fris en perfect uitzien wanneer je niet werkt aan de basis. Voor ik iemand schmink maak ik 5 à 10 minuutjes tijd voor een mini facial: een gezichtscrub, een lipscrub, een lippenbalsem, ... Ook gebruik ik oogdruppeltjes. Je moet alles hydrateren, ook je ogen! Mijn cliënten voelen zich altijd veel frisser en beter. Het lijkt net alsof je meer slaap hebt gehad en je straalt echt. Essentieel: slaap nooit met make-up! Dat is een echte no go." 

Kirstin, je weet alles over de lippen, de ogen en de wangen. Wat is de makkelijkste manier om er fabulous uit te zien met maar een kleine hoeveelheid make-up? 

"Je start met een BB creme, dit is de perfecte basis, zelfs al heb je geen perfecte huid. Wanneer je echt een probleemhuid hebt, raad ik je toch aan om een foundation te gebruiken. Daarna gebruik je een kleine hoeveelheid van de match perfection concealer waar je het nodig hebt. Krul je wimpers en werk ze af met een bruine/zwarte mascara. Gebruik een beetje bronzer net onder je jukbeenderen. Op je lippen kies je voor een Colour rush balm in een lichte kleur, zoals 'Drive me nude'. Zo krijg je in slechts enkele stappen een no make-up look. "

"Ik geef zelf ook meerdere taken aan een bepaald product. Zo kan je de Colour Rush Balm in 'Drive me nude' ook gebruiken als oplichting op de ogen. Of kan je je bronzer ook boven de ogen gebruiken, zo wordt de kleur van je wangen doorgetrokken naar je ogen. "

Je hebt zelf al met celebrities mogen werken? Welke waren dat? 

"Ik heb heel veel met Kate Moss gewerkt natuurlijk. Ze is heel vriendelijk en down to earth. Ik heb ook al met zangeres en nieuw gezicht van Rimmel, Rita Ora mogen werken. Ook met het andere Rimmel gezicht Georgia Jagger en haar moeder Jerry Hall heb ik al samengewerkt, wat fantastisch was. Claudia Schiffer, Victoria Beckham, Joss Stone, Cara Delevingne, Naomie Campbell heb ik ook in mijn make-up stoel gehad. Ze zijn eigenlijk allemaal heel lovely en leuk. Victoria Beckham is bijvoorbeeld echt hilarisch. De supermodellen zijn ongelofelijk om te zien, ze poseren op een heel ander niveau. Ik ben altijd in wauw als ik ze bezig zie."

Wat is volgens jou het geheim achter het succes van Rimmel? 

"Rimmel weet perfect wie haar klanten zijn en heeft respect voor hen. Zo hebben ze nieuwe producten zoals de nieuwe collectie van Rita Ora, maar blijven ze de klassieke producten in hun assortiment houden. Ze houden rekening met hun loyale klanten. Er is iets voor alle leeftijden en alle huidstinten."

Thanks Kirstin voor dit interview en nog veel succes met je carrière bij Rimmel!

Neem zeker eens een kijkje op de website van Rimmel om alle producten te ontdekken!

Foto's © Rimmel.

Met medewerking van Catherine Heijens. 

page loaded