Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

How to beat your jet lag like a pro

Door Aline op 08.04.2014

Jet lags, ze zijn niet mijn beste vriendjes en ja, oh ja, ik heb er ontzettend veel last van. Mijn aandachtige Instagramvolgers ontdekten het misschien al, maar ik ben wel degelijk op HOLIDAY in Australia that is. Lees: jet lag to the maximum.

Aangezien ik very soon (too soon) weer het vliegtuig ophop richting België, deed ik alvast aan onderzoeksjournalistiek: anti-jetlag middeltjes, bring them on

1. Pas je gewoonten aan

Jet lag slaat steeds het hardst toe bij zij die een erg regelmatig slaapschema hebben (that doesn't include me). Dus, heb je een tripje in het vooruitzicht, probeer dan je bedtime de dagen voor je vertrek al een beetje te vervroegen of te verlaten. Dit zal je mentaal helpen om door je jet lag te komen. Voeg ook je bestemming toe aan je wereldklok op je gsm en check regelmatig de tijd daar, zo geraak je al gewend aan de nieuwe local time

2. Melatonine voor het slapengaan 

Als je vanuit België oostwaarts reist, is het veel moeilijker om in slaap te geraken 's nachts. Tante Kaat zou ons aanraden om kamillethee te drinken, maar als dit niet werkt, kan je altijd een voedingssupplement met melatonine nemen. Dit is het natuurlijke hormoon dat je lichaam aanmaakt om je dagelijkse ritme op peil te houden. Perfect te gebruiken dus om die 1ste nachten zalig in te slapen. 

3. Drink up

Veel jet lag symptomen (hoofdpijn, irritaties, opgezwollen buik, ... ) kunnen nog versterkt worden door dehydratatie. Slechts 1 oplossing: drink plenty of water, al is het niet om je kwaaltjes te genezen, maar er wel voor te zorgen dat ze op zijn minst niet erger worden. Alcohol en caffeïne drogen uit ... M.a.w. je kan deze 2 best nog even vermijden tijdens de 1ste dagen op je nieuwe bestemming. 

4. Get Outside

Onze biologische klok wordt het meest van al gestimuleerd door natuurlijk zonlicht. Het is dus belangrijk om zoveel tijd als mogelijk buiten te spenderen op je 1ste dag in je nieuwe tijdszone. Als je gaat slapen is het ook handig om een slaapmaskertje op zet zetten, zo kan je ongestoord verder snoozen ... 

Good night, sleep tight & don't let the bedbugs bite ... ZzZzZzZzZ ...

Pic © Pinterest 

page loaded