Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Interview met Jessica Alba over #breakfree

Door Michael op 04.04.2014


Flying to Berlin voor een ontmoeting met Jessica Alba? Check! Inderdaad, vorige week trok ik naar de Duitse hoofdstad voor een interview met de adembenemend mooie en uiterst charmante actrice Jessica Alba. Jessica is de gloednieuwe ambassadrice van het merk Braun. Samen lanceren ze de #Breakfree campagne met als doel vrouwen er toe aan te zetten elkaar te overstelpen met complimentjes en zo elke vrouw zich goed in haar vel te laten voelen. #breakfree

Braun is wereldwijd de nummer 1 als het gaat over epilatie en hair styling. Op die manier draagt Braun z'n steentje bij tot het doorbreken van de fysieke barrières waardoor vrouwen zich beter voelen. Ook de emotionele barrières worden nu aangepakt met de lancering van de #Breakfree campagne. En wie is er beter dan actrice Jessica Alba om dit wereldwijd kracht bij te zetten. Yeah!


Of hoe Jessica het zelf omschrijft: "I'm really excited to be working on this campaign as I completely relate to feelings of self-doubt and feeling judged but, happily, I also know personally how wonderfully empowering female positive reinforcement is. I'm asking women to say, share and show their support to female friends, family, colleagues - sisters everywhere. Let's give each other the confidence to break free from self-doubt and all walk that little bit taller. Think of a woman you admire today and tell her!"

Jessica Alba ken je niet alleen als actrice uit blockbusters als Fantastic Four, Sin City en Machete Kills maar ook van TV-series als Dark Angel & Entourage. Alba is veel meer dan actrice, model en red carpet babe. Ze is ook moeder van 2 kids Honor & Haven en happily married met Cash Warren.

In 2012 startte ze met haar eigen bedrijf The Honest Company. Daarmee wil ze vooral moeders helpen om kinderen een goede en veilige start te geven. Ze verkoopt er o.a. speelgoed, luiers en andere kids approved dingen maar ook ecologische beauty producten en vitaminesupplementen. Alles dus voor een veilige en milieuvriendelijke wereld. De taak van Braun Beauty Ambassador sluit dus perfect aan bij Jessica's eigen leefwereld.Belmodo mocht Jessica Alba interviewen en kwam te weten hoe ze al haar drukke bezigheden kan combineren! A true lady ...

Je ziet er prachtig uit. Hoe doe je dat toch? Tell us your secret!

"Volgens mij is er niet echt 1 bepaald geheim hoor. Ik focus me vooral op veel water drinken en goed slapen. Als ik weinig of slecht slaap dan merk ik dat meteen aan mijn huid. Gezond eten is ook een must voor mij. Ik probeer om zoveel mogelijk low-fat te eten en vooral te kiezen voor verse voeding en geen verpakt eten. Ik haat eigenlijk sporten. Ik probeer wel om zoveel mogelijk hot yoga in een stoomcabine te doen. Het is een soort bootcamp met yoga en hiphop samen. Ik doe het vooral om te ontstressen. Op dieet ben ik eigenlijk nooit."

Hoe ziet je dagelijks beautyritueel eruit?

"Om mijn huid gezond te houden, scrub ik vooral veel. Daarnaast kies ik vooral voor hydraterende producten met rozenextracten in. Ik gebruik 2x per week ook een retinol crème."

Ben je altijd bezig geweest met de healthy way of life? Waar past jouw bedrijf The Honest Company in die filosofie?

"Door de komst van mijn kinderen ben ik helemaal anders beginnen denken. Bij mijn 1ste zwangerschap begon ik freaky genoeg ook na te denken over de dood. Als ouder wil je dan ook dat je kinderen zo lang mogelijk op deze wereld blijven natuurlijk én dat in goede omstandigheden. Zo ben ik stap voor stap met gezondheid bezig geweest. Tijdens mijn zwangerschappen vond ik het moeilijk om producten te vinden die veilig waren voor mijn kinderen. Dus startte ik maar mijn eigen bedrijf The Honest Company. Voorlopig nog maar enkel online te koop in de Verenigde Staten, maar voor Europa zijn we nog bezig."


Wie zijn je eigenlijk jouw stijliconen?

"Qua stijl kijk ik enorm op naar vrouwen als Audrey Hepburn, Grace Kelly, Gwen Stefani en Kate Moss. Ze hebben allemaal een stijl die tijdloos en gesofisticeerd is. Bij Kate Moss bijvoorbeeld hou ik vooral van haar edgy looks. De ene keer is ze super chique en draagt ze een couture jurk en de andere keer draagt ze een outfit met no-fuss en een simpele jeans. Gwen Stefani is een goeie vriendin van me en haar stijl blijft me fascineren. Ze ziet er nog altijd uit als vroeger en blijft zeer consistent in haar look."

Werk jij met een personal stylist?

"Ik gebruik enkel een personal stylist voor red carpet events of gala shows. Voor de gewone dagen kies ik alles zelf uit. Ik hoef er niet altijd uit te zien alsof ik een red carpet op moet hoor. Je kan er gerust stijlvol uitzien en je toch nog comfortabel voelen. Elke dag torenhoge pumps dragen is ook niet ideaal. Ik vind het zalig om in een boyfriend jeans en ballerina's naar buiten te gaan."Wat is je meest favoriete item uit je garderobe?

"Ik woon in Californië en jeans is very hot hier. Het is gewoon makkelijk, comfortabel en je kan het fancy dragen maar ook very relaxed. Alles is hier very laid back dus jeans past perfect bij de L.A. vibe. In New York bijvoorbeeld moet iedereen er altijd net uitzien. Als je dat hier in Los Angeles doet, bekijkt iedereen je gegarandeerd raar." (lacht)

Je bent ook naar Paris Fashion Week geweest. Je zat er front row bij o.a. Dior, H&M en Nina Ricci. Hoe vond je dat?

"Ohhh dat was heel leuk. Het was eigenlijk een vakantie weg met vriendinnen. Iedere dag deden we 1 show en ik mocht ook een outfit dragen van de designer zelf. Superplezant! Fashion is niet echt mijn business, dus ik krijg er ook geen stress van. I simply enjoy it!"

Ontdek hier alles over The Honest Company!

Klik hier en kom alles te weten over Braun!

page loaded