Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Estée Lauder meets Derek Lam

Door Tiany op 19.02.2014

Derek Lam celebrates its 10th anniversary en dat wordt feestelijk ingezet met een unieke collab tussen Derek Lam en Make-Up artist Tom Pecheux. Samen maken ze een exclusive limited-edition make-up collectie die bestaat uit 5 stuks. Alles wordt samen in een mooie clutch gestoken.

De nieuwe spring-summer 2014 collectie van Derek Lam is net als vorig seizoen erg draagbaar, iets dat we niet atlijd van de grote fashion shows gewend zijn. Het resultaat is very chic: we zien de typische American sportswear met verfrissende proporties en een kleine twist. De collectie is speels met interessante texturen en minimalistisch met niet teveel extra tralala. 


Na 10 jaar weet Tom Pecheux exact welke beauty looks Derek Lam nodig heeft om zijn fashion items te ondersteunen. De Estée Lauder Derek Lam make-up collectie werd ook tijdens de Derek Lam Spring 2014 show tijdens New York Fashion Week gebruikt. It’s all about the total look: alles van kledij tot accessoires en uiteraard, de make-up, moet kloppen. 


Voor de show creëerde Tom 3 looks. De 1ste is minimal & natural waarbij er een sterke focus ligt op rijke texturen. We zien een creamy skin met een glanzende, antiekgoude, oogschaduw. De lips worden nude gehouden. Er komt geen blush, mascara of touch-up van de wenkbrauwen aan de pas. Wel zit er een subtiele gloed op de huid.

De 2de look gaat voor een unique edge met ‘a cuddle for the eye’. Enkel het essentiële deel van de eyeliner blijft over: een rechthoekige vorm die de ogen lift aan de buitenhoeken. De inspiratie komt van de navy-checked fabrics in de collectie. Ideale look voor after-work cocktails.

De 3de en laatste look is very sexy en het meest dramatisch. De eyeliner wordt doorgetrokken naar de rest van het oog en afgewerkt met mascara for more definition

De hele make-up lijn toont de moderne vrouw van vandaag: we ain’t got no time om snel even te douchen en heel onze make-up opnieuw aan te brengen. We gaan voor een layered approach en zetten onze beauty look meer aan naarmate de dag/avond vordert.

De Clutch bevat enkel de meest essentiële producten als een eyeshadow, oogpotlood, mascara, lippenstift en concealer. Perfect dus voor de gesofisticeerde modern woman die er op een humble way toch altijd super chic uitziet. You know what you want girl!

Topfoto © style.com. Makeup Tom Pecheux voor Estée Lauder.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded