Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Uermi: Een nieuwe kijk op parfum

Door Koen op 23.01.2014

3 Franse meesterparfummakers, Jean Jacques, Antoine Lie & Philippe Bouseton, staken de neuzen bij elkaar om een totaal nieuw concept, namelijk Uermi, te creëren. Ze ontwikkelden parfums op basis van stoffen.

Dit ging als volgt; tijdens een brainstormsessie viel bijvoorbeeld het woord 'fluweel' en onmiddellijk kwamen er verschillende herinneringen bij de makers naar boven. Aan de hand van die herinneringen gingen ze dan aan de slag in hun atelier.

De 1ste stoffen die ze onder handen namen, waren kasjmier, fluweel, denim en suède, later kwam ook zijde erbij. Uit alle geuren die de 3 makers creëerden, werden de 5 beste uitgekozen om effectief in de winkels te verkopen.

Deze nieuwe kijk op parfum houdt ook in dat de geurtjes unisex zijn. Parfum is iets heel persoonlijk. Wat de 1 vrouwelijk vindt, vindt de ander misschien mannelijk.

Wij mochten de geurtjes alvast uittesten en het moet gezegd: de associaties tussen stof en geur kunnen echt wel gemaakt worden.

Go find out for yourself!

Uermi is exclusief verkrijgbaar bij Cachemire Coton Soie, € 115,- voor 75 ml.

Foto's © Uermi

Met medewerking van Fran Labarque.

page loaded