Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ultra limited perfumes

Door Angelique op 07.01.2014

Frans luxemerk Guerlain heeft enkele uitzonderlijke parfums (her)uitgebracht. Het is te zeggen, van elk flacon zijn er slechts enkele exemplaren beschikbaar over heel de wereld. Vriendjes worden met de hoge pieten bij Guerlain is de boodschap als je 1 van deze unieke stuks wil bemachtigen.

De Parijse sieradenontwerpster Sylvia Toledano ontwierp een uitzonderlijk juweel voor het Shalimar parfum dat de sensuele vormen van het flacon omsluit. De creatie is verguld met mat, fijn, 24-karaats goud en versierd met kleurrijke halfedelstenen uit de Indische stad Jaipur. Slechts 48 exemplaren ter wereld.

Bij de opening van Guerlain in 1913 op de Champs-Elysées werd aan de gasten het "parfum des Champs-Elysées" aangeboden in een schitterend schildpadflacon in Baccarat kristal. Ze kozen voor het schildpadmotief als knipoog naar de traagheid waarmee de verbouwingswerken waren verlopen. Het flacon werd nu opnieuw gemaakt. Dit technisch hoogstandje was enkel mogelijk door de restauratie van een 100 jaar oude gietvorm die ze herbruikten. Slechts 30 exemplaren.

Tijdens een onderzoek in de archieven van Guerlain zijn een stuk of 50 vintage flacons teruggevonden. Guerlain besloot de laatste 21 aan kunstenares Sara Bran toe te vertrouwen. Bran, een specialiste in goud en zilver, toverde de flacons met  La Petite Robe Noire als inhoud om tot een waar kunstwerkje.

In 1853 creëerde Pierre-François-Pascal Guerlain het parfum voor keizerin Eugénie, de echtgenote van Napoléon III. Voor de 160ste verjaardag wordt de Eau de Cologne Impériale heruitgebracht in een goud verguld flacon met een zwerm bijen ter versiering. 32 exemplaren wereldwijd.

Vol de Nuit viert zijn 80ste verjaardag met deze vintage exemplaren. Het goud op dit flacon komt uit Latijns-Amerika en werd met de hand gesmeed. Slechts 40 exemplaren te vinden.

Toch prachtig dat een merk als Guerlain zijn geschiedenis met ons wil delen aan de hand van pure kunst.

Foto's © Guerlain

Met medewerking van Fran Labarque.

page loaded