Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

New Year, New Fitness

Door Aline op 04.01.2014

A healthy way of life, is dat niet wat we allemaal willen in 2014? 

Een gezond lichaam, een heldere geest en een frisse uitstraling. Dit zijn mijn goede (en van de hele Belmodo redactie) voornemens voor 2014. Helaas komt dit niet in 1, 2, 3, maar wordt er van onze kant ook een (kleine) inspanning verwacht. Hey, what did you expect?

Wij helpen jullie graag met een aantal eenvoudige tips & tricks om 2014 goed te starten! Yes you can!

Gezond lichaam

1. Sleeping beauty: de uren voor 00:00 tellen dubbel! Dus om 22:00 onder de wol kruipen is echt geen schande als het zorgt voor een extra uitgerust lichaam. Het is ook belangrijk om voldoende te slapen: 7 uur per nacht in een minimum, 8 tot 10 uur is nog beter en efficiënter. Je slaapt ook best met de verwarming uit, een te warme slaapkamer zorgt er immer voor dat je gedehydrateerd geraakt en je je suf en moe voelt bij het ontwaken. 

2. Mediteer: tijdens een meditatiesessie kom je niet alleen helemaal tot rust, je zuivert er ook je lichaam mee. Win-win situatie!

3. Pedometer for the win: a pedo-what? Dat horen we je al denken. Een pedometer meet het aantal voetstappen in je day to day life en zorgt er voor dat je je portie beweging dagelijks krijgt!

Heldere geest

1. Just do it: als je merkt dat de 'zin' om je work-out te doen afneemt, bouw je je motivatiespier op door net wél te gaan. Er is een mentale barrière om te gaan sporten, maar je eigen kracht om het toch te doen geeft je daarna dubbel zoveel voldoening. Keep on going ladies & gents!

2. Set a goal: wil je een kilo per week verliezen of een perfect bikini body tegen de zomer? Het maakt niet uit wat je doel is, als je er maar 1 hebt. Het helpt immers om je inspanningen vol te houden!

3. Your choice: je volgt nu het keuzepatroon van iemand die fit wil zijn en blijven. Fitheid vraagt om kleine inspanningen: op tijd gaan slapen, veel water, weinig alcohol,... Laat je niet beïnvloeden door haters, ga voor je eigen nieuwe & healthy way of life!

Frisse uitstraling

1. Aqua & Veggies: Water heeft een zuiverende werking, kies daar dus voor i.p.v. voor light drinks. Eet ook veel verse groenten en fruit: zoete aardappelen, pompoen, wortels, kool, asperges, selder, peterselie en alle groenten met donkergroen loof zijn ideaal om het lichaam te zuiveren en te genezen. 

2. Regelmaat: het is belangrijk om steeds op dezelfde tijdstippen te eten. Sta er op om altijd voor 21:00 je avondeten te eten. Verder is het ook af te raden om nog koolhydraten na 17:00 te eten. Laatavond snacks worden door je lichaam ook niet goed verteerd en zorgen voor een suf & moe gevoel de volgende dag. 

3. Massage: boek jezelf in 2014 een deugddoende en stimulerende massage die je in no time een ontspannen look geeft. Kies ook eens voor een toxine afdrijvende massage: al het vuil weg uit je lichaam, net wat we willen!

Foto's © Pinterest

page loaded