Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Introducing: Make-up van Pupa Milano

Door Tiany op 05.12.2013

Pupa Milano doesn't ring a bell? We zullen maar meteen eerlijk zijn en schuld bekennen. Zelf kenden we dit cosmeticamerk ook niet, maar toeval wil dat wij een tijdje geleden de kans kregen om een praatje te maken met 1 van hun global make-up artists, Federico Lucci. En eerlijk? Wij gingen meteen voor de bijl.

1st thing's first, now: wat is Pupa? Het is een Italiaans make-uplabel dat het levenslicht zag in 1976 en er sindsdien z'n missie van maakte om professionele make-up op de markt te brengen, tegen een commercieel prijsje. Zo vind je er nagellakjes vanaf € 6,45 en een mascara voor € 18,25. In België is het merk voornamelijk te verkrijgen bij de schoonheidsspecialist. Op die manier krijg je meteen professioneel advies bij je aankoop. Very convenient, vinden wij!

Hun aanbod van producten en kleurtjes is très uitgebreid, en bovendien makkelijk in gebruik, zo vertelde Lucci ons.


Federico Lucci in actie. Voor hij 1 van de 2 global make-upartists werd bij Pupa, werkte hij bij o.a. Lancôme en Yves Saint Laurent.

"Wat ik zelf leuk vind aan Pupa is dat ze goede kwaliteit leveren voor een kleine prijs. Bovendien zijn de producten leuk en gemakkelijk te gebruiken. Je kan er eigenlijk niets verkeerd mee doen, omdat alle kleuren zich onderling zo goed laten combineren" - dixit Federico.

En voor wie zich toch niet zo confident voelt, biedt het merk tig tutorials aan op hun site. We like! 1 van Federico's tips die we graag willen meegeven? Trek na het aanbrengen van je oogschaduw een lijn met je concealer van je ooghoek naar het uiteinde van je wenkbrauw en verwijder weer met een wattenstaafje. Je oogschaduw is nu netjes afgelijnd = drama effect gegarandeerd!


De Active Light Foundation (€ 25,80), de Pupa Princess Limited Edition collectie (prijzen van € 6,45 tot € 24,70) en de Fluffy Velvet Nail art kit (€ 19,95).

Wat zijn nou de echte go-to producten van dit beautymerk? According to Federico zijn zowel de make-up borstels als de Active Light foundation niet te missen.

"Toen ik net bij Pupa begon te werken, was ik echt onder de indruk van de kwaliteit van de borstels. De Active Light foundation is dan weer een nieuw product. Wat ik daar zo goed aan vind, is dat je 'm meerdere keren per dag in verschillende lagen kan aanbrengen, zonder dat-ie van kleur verandert. Zo wordt een touch-up echt gemakkelijk" - vertelt Federico -

Heel erg top vinden wij hun [email protected] setjes, waarmee je supergemakkelijk een übercoole look aan je nagels geeft - wat dacht je bijvoorbeeld van een bubble-, velvet-, of crystal-effect? Oh, en we zijn ook totaal verliefd op hun limited edition feestcollectie, named Pupa Princess, wegens de heerlijk girly verpakkingen en fijne kleurtjes.

Tot slot, nog enkele make-uptrends volgens Federico Lucci:

"Ombré eyelashes worden een echte hit. Breng 1st een laagje zwart aan, en werk vervolgens enkel de tippen van je wimpers af met blauwe mascara. Een andere belangrijke trend is de opkomst van matte make-up" - zegt Federico -

Foto's © Pupa.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded