Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trend to rock: rode oogschaduw

Door Lien op 14.11.2013

Het was jarenlang een ab-so-lute beauty no-no, maar hey, regels zijn er nu eenmaal om gebroken te worden ... Toch? En net daarom is rode oogschaduw op dit moment weer he-le-maal terug van eigenlijk nooit echt aanwezig geweest!

Wij spotten er al heel wat blogsters & important fashion people mee, en misschien jou binnenkort ook? Oeeeh, rebel rebel ... !

Rode oogschaduw: the origin

Vraag je je sterk af wie oh wie het dan toch aandurfde om deze trend opnieuw te lanceren? Wel: bij Donna Karan (hieronder links) & Miu Miu (hieronder rechts) rockten ze de rode ogen al in 2011!

Voor deze winter ging uiteindelijk ook Gucci overstag, en wij kunnen alleen maar zeggen: grazie mille! Looooove de geüpdate 2013-look!Foto's via © style.com

De zachtere bordeaux versie

Zijn de fluo rode ogen jou toch wat te gewaagd om ermee naar pakweg je dichtstbijzijnde grootwarenhuis te trekken? Tja, ik kan je geen ongelijk geven ... Gelukkig zijn er ook everyday life-proof versies van de hippe beautylook. Yeaaaaah!

Zo kan je bijvoorbeeld echt niets verkeerds doen met een zachte, subtiele toets van bordeaux-rode oogschaduw. Geen idee wat je je daarbij precies moet voorstellen? No worries, Arizona Muse & Sabrina Meijer will show you how it's done! Goed bezig, girls!
Foto's via Tumblr, Love Aesthetics & AfterDRK.com

Pssst... Wil je weten hoe AfterDRK's Sabrina haar nieuwe favoriete beautylook creëert? Heel simpel: het enige wat zij gebruikt is een wijnrode Chubby Stick van Clinique ... Yes, alweer een nieuw excuus om er zelf eentje te kopen!

Mysterious Girl

Omdat het ook niet altijd lief-lief-schattig-schattig hoeft te zijn en we heus ook wel eens onze inner babe naar boven willen halen, kan je volgens deze trend ook zeker opteren voor een sexy smokey eye. Burgundy style, that is ... Wij zijn fan, rrrrrrrauwch!


Foto's via Pinterest

Rode mascara, why shouldn't we?

Trouwens, als oogschaduw in het algemeen niet zo jouw ding is, dan biedt rode mascara jou misschien een verrassend alternatief. We geven toe, waarschijnlijk ook niet helemaal ideaal voor een tripje richting Postkantoor, maar zeker wel partyproof! En dat is eigenlijk toch het enige wat telt, niet? Yieehaaaa!


Foto via Tumblr

Where to buy?

1. Voor een opvallende look is veel pigment key. Combineer deze met een goede oogschaduwprimer voor een shocking resultaat.
2. Een highly pigmented splash of colour die je zowel op je mond als op je ogen kan gebruiken, shop je hier.
3. Wie de look nog steeds gewaagd blijft vinden, kan altijd eens aan de slag met deze budgetvriendelijke pigment potjes. Experimenteren maar!
4. Toch meer fan van het klassiekere wijnrood? Dan is Urban Decay jouw way to go!
5. De look staat of valt met je oogschaduw. Een goed long lasting exemplaar, vind je hier.

page loaded