Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De haartrends voor FW2013

Door Angelique op 13.11.2013

Wanneer het aankomt op haartrends halen wij al eens graag inspiratie van de catwalk. Zo weten we bijvoorbeeld dat de wet look helemaal heet is dit najaar dankzij Gucci, geloven wij nog steeds in the power of ombré samen met Vera Wang en knippen wij, op advies van Emilio Pucci, een pony come november.

Voor wie toch liever dicht bij huis inspiratie zoekt,  gingen wij te rade bij de Unie voor Belgische kappers. Zij lieten 3 van hun topkappers kijken in hun glazen bol. De volgende trends zijn het resultaat.

Trend 1 werd voorspeld door kapper Bruno Lefebvre en is een ode aan de natuur in al haar ruwe schoonheid. Rechtaf en netjes geknipt? Niets van. Net als de grillige vormen in de natuur, moet volgens Lefebvre ook ons haar ongelijk en piekerig geknipt zijn. Korte kopjes - lang haar is niet praktisch in het bos - dragen de voorkeur weg.

Numéro duo is architectural shapes, een trend uitgewerkt door coiffeur Jean-Luc Savagan. Centraal staan hier manga-ish hoekige vormen.

Robby Osselaer tot slot voorziet - en dit is onze personal favourite - speelse retrovormen. Grote kuiven waar Elvis jaloers op zou zijn, punky afgeschoren stukken en 50's kleine-jongens-kapsels: we luuuuuurrrve! Et alors, ga jij dit najaar voor een nieuwe snit?

Foto's © Fabrice Hauwel.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded