Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Monroe anno 2013 voor Chanel No. 5

Door Kim op 08.11.2013

Marilyn Monroe mag zich dan al even niet meer onder de levenden bevinden, een icoon is ze nog altijd. Het ultieme bewijs? Chanel kondigde onlangs aan dat Monroe het "nieuwe" gezicht werd voor de Chanel No. 5 campagne. Verward? No need to be! De bekende blondine is geen slechte keuze voor het merk, en we hebben zo'n vermoeden dat zij meer succes zal oogsten dan de controversiële campagne van Brad Pitt (lees er meer over in het Belmodo artikel Brad Pitt for Chanel).


Foto © Chanel.

Monroe straalt niet alleen glamour en elegantie uit, haar uitspraak in 1952 over het feit dat ze niets anders in bed droeg dan het bekende parfum is intussen wereldbekend.

Het Franse modehuis ging op zoek naar bewijs van deze quote en vond deze in een opname van een interview met Marie Claire in 1960, wat je ook kan terughoren in de TV-reclame hierboven.

"You know, they ask me questions. Just an example: ‘What do you wear to bed? A pajama top? The bottoms of the pajamas? A nightgown?’ So I said, ‘Chanel No. 5,’ because it’s the truth… And yet, I don’t want to say ‘nude.’ But it’s the truth!" - dixit Monroe -

page loaded