Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A daily beauty routine for men

Door Michael op 03.11.2013

Nee, beauty is niet alleen voor ladies! Voilà, dat is alvast 1 hardnekkig vooroordeel dat ik bij dezen uit de deur wil zetten. Te veel mannen denken nog steeds meteen aan make up als het woord beauty valt, maar daarmee gaan ze voorbij aan een gigantische collectie verzorgingsproducten die je leven er heel wat comfortabeler op kunnen maken.

Als je ook maar remotely geïnteresseerd bent in mode en appearance, maar niet meer in je badkamerschuif hebt zitten dan een deodorant en een scheermesje: you're missing out. Hier zijn een paar van mijn favoriete producten.


Foto's © Braun.

We zullen beginnen met een item dat zowat elke man waarschijnlijk wel heeft: een scheerapparaat. Geen noodzaak - old-fashioned mesjes werken ook prima - maar wel snel en efficiënt. En omdat de technologie er met grote sprongen op vooruit gaat, krijg je tegenwoordig heel wat toegevoegde waarde bij zo'n toestel. Zo heeft Braun net een nieuw toestel uitgebracht: de CoolTec. Ik mocht dit supergeavanceerd scheerapparaat uittesten en ik was onder de indruk. De CoolTec heeft een speciale aluminium koelstaaf in de scheerkop zitten, waardoor die niet heet begint aan te voelen op je huid, maar juist verkoelt. Resultaat? Minder irritatie en een gladdere huid na het scheren. Brilliant!


Foto's © Bottega Veneta.

Nog zo'n product dat de meeste mannen vast wel gebruiken is natuurlijk parfum. Bottega Veneta, dat al lang jaloersmakend goede geuren voor vrouwen uitbrengt, heeft net een mannengeur gelanceerd. Bottega Veneta Pour Homme is een signature Bottega geur: intrigerend, klassiek, en elegant. Het hoofdelement is Andalusisch Labdanum, een geurstof gewonnen uit hars, die tegenwoordig niet vaak meer gebruikt wordt. Geen alledaags, 13-in-een-dozijn parfum dus, maar écht een oh-my-god heerlijk geurend flesje!


Foto's © Redken, Aesop.

Next up: doucheproducten. Een goede shampoo en douchegel zijn absoluut de investering waard. Mijn favorieten zijn de Mint Clean shampoo van Redken, die je haar versterkt en de hoofdhuid verfrist - perfect voor ochtenddouchers - en de Geranium Leaf Body Cleanser van Aesop. Die heeft trouwens geen al te bloemig geurtje, ondanks de naam; wel een aantal herbal bestanddelen waar je huid je dankbaar voor zal zijn.

En als we het dan toch over de huid hebben: de huid van je gezicht is erg gevoelig en heeft verzorging nodig. Ik heb het hier dan ook niet alleen over rimpels: allerlei factoren - sommige aangeboren, sommige extern - kunnen ervoor zorgen dat je huid droog en ruw of juist vet met puistjes wordt, een grauwe of rode tint krijgt, of dat je donkere kringen of wallen krijgt ... We kunnen zo nog even doorgaan. Al deze dingen zijn onaangenaam en doen je er onverzorgd, moe of ouder uitzien. Gelukkig zijn er een hoop producten die je hierbij een handje kunnen helpen.


Foto's © Estée Lauder.

Om te beginnen, een gouden raad: investeer in een goed serum. Die hebben normaal een extra intense werking, dus a little goes a long way. De Idéalist serums van Estée Lauder zijn een vaste waarde in mijn ochtendroutine. Ze verzorgen en verstevigen allebei je huid, waardoor je er fris en uitgeslapen uitziet. De Even Skintone Illuminator gebruik je om je teint egaler te maken, de Pore Minimizing Skin Refinisher rekent af met onappetijtelijke, wijde poriën.


Foto's © YSL Beauty.

Voor die momenten waarop je huid een intensievere behandeling nodig heeft - bijvoorbeeld als de temperaturen weer beginnen te zakken - heeft Yves Saint-Laurent een nieuw product in hun Youth Liberator-lijn. Het Forever Youth Liberator sérum-en-crème is, zoals de naam al zegt, een combinatie van het beste van 2 werelden: de intense werking van een serum met de zachte, comfortabele textuur en voeding van een crème. Een echte miracle worker!

Ziet je huid af van al die late vergaderingen, zware deadlines en korte nachten? Probeer dan zeker de Skin Rescuer Stress Minimizer van Kiehl's. Deze supervoedende crème heeft zowat hetzelfde effect op de onaangename neveneffecten van stress op je huid als een namiddagje zen-massage op je gemoed. En zoals alle producten van Kiehl's is deze crème ook nog eens lief voor de gevoelige huid én voor het milieu!


Foto's © Kiehl's, Sampar.

Om dit lijstje compleet te maken, sluit ik af met 1 van mijn absolute favourites: de Skin Quenching Mist van Sampar. Een beetje van deze spray is de perfecte manier om te relaxen voor je gaat slapen. En uiteraard helpt hij je huid ook ontspannen en voeden. Driewerf hoera voor multitaskers!

Welke producten gebruik jij zoal?

page loaded