Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Repetto lanceert parfum

Door Angelique op 31.10.2013

Hurray! Repetto - bekend bij fashionista's aller landen om hun fantastische flats - waagt zich, na een kleding- en accessoirelijn in december 2012, nu ook aan een eigen parfum. Gezicht van het geurtje is Dorothée Gilbert, prima ballerina van de Opéra National de Paris. En dat is uiteraard geen toeval, gezien Repetto z'n bestaansrecht aan de danswereld ontleent.

Yup, het label ontstond in 1947, toen Rose Repetto besloot de schoenen te maken voor haar zoon, danser en choreograaf Roland Petit, omdat geen enkel merk aan zijn noden leek te beantwoorden. Al snel werden haar slippers ook bij andere dansers razend populair.

Maar een écht fashion item werden Repetto's pas toen Brigitte Bardot in 1956 haar bestelling plaatste bij het merk. Speciaal voor haar ontwikkelde Rose de Cendrillon Ballerina, een kruising tussen balletpantoffels en schoenen, die nu nog steeds als zoete broodjes over de toonbank gaat.

Of het parfum even populair zal worden als het elegante schoeisel, daar hebben we het raden naar. Maar de beschrijving van parfumeur Olivier Polge, die in samenwerking met het label het parfum ontwikkelde, klinkt alvast veelbelovend: "een met musk bepoederde roos, gecombineerd met vanille". Ultravrouwelijk en frêle dus, zoals het een ballerina betaamt.

Ook het zachtroze flesje, afgewerkt met satijnen lint, vond zijn oorsprong in de balletwereld - al zou het op ons kaptafeltje ook niet misstaan!

Het parfum is exclusief te verkrijgen bij Ici Paris XL, vanaf € 30,- voor een flesje van 35 ml. De bijpassende bodylotion kost € 22,- en de douchegel € 20,-

Foto's © Repetto.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded