Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy 180th Birthday Rimmel

Door Michael op 27.10.2013

Geïnspireerd door een rijke traditie en kaderend in een historisch perspectief? Niet meteen termen die je met het hippe en budgetvriendelijke cosmeticalabel Rimmel London associeert, n’est-ce pas?

Well sit back and be amazed, want Rimmel vierde enkele weken terug z’n 180e verjaardag – een beetje voorbarig aangezien het merk eigenlijk pas in 2014 dat grote aantal kaarsje mag uitblazen, maar ach, het feest kan niet vroeg genoeg beginnen.

En reden om te feesten hebben ze wel. Al sinds de oprichting van hun parfumeriezaak in de Londense Regent Street, kenden fransman Hyancinthe Mars Rimmel en zoon Eugene immers een flabbergasting succes, zelfs de Queen herself gebruikte hun zepen en parfums. Sindsien is Rimmel’s succes én aanbod alleen maar gegroeid. Momenteel wordt Britain’s populairste merk - met z’n herkenbare kroontje en Union Jack – in meer dan 40 landen verkocht.

Die populariteit heeft Rimmel zeker te danken aan de prijs en kwaliteit van hun producten, maar wij denken dat hun sexy-stoere imago er ook voor iets tussen zit. Übermodel Kate Moss is immers al sinds 2001 gezicht van het merk, in 2010 werd ze vergezeld door de mooie Georgia May Jagger en vanaf de lente van 2014 hoort ook zangers Rita Ora bij de gang.

De 3 it-girls waren dan ook de center of attention op Rimmel's verjaardagsparty donderdag 10 oktober 2013. Rita Ora trakteerde op een mini-concert, maar ook de andere ladies gingen lustig uit de bol met de rest van de cool crowd (en ja, daar waren wij ook bij). Yiehaaaaaaaaa!

Maar vooraleer we volledig los gingen op de beats van DJ Fat Tony, konden we nog genieten van een historische modeshow, die toonde hoe Rimmel vrouwen al sinds 1834 van fashionable looks voorziet.


Van Victoriaanse glamour over roaring twenties en flawless fifties tot kleurrijke jaren '60, van jaren '80 punk tot nu. Rimmels ervaring lijkt wel eindeloos. No wonder dus, dat hun producten na 180 jaar nog steeds kunnen bekoren. Hieronder vind je alvast de persoonlijke favorieten van de volledige Belmodo-redactie!

1. Stay Matte Liquid Mousse Foundation, een licht matterende mousse voor de snel glimmende huid, zonder maskereffect (€ 9,99).
2. Rimmel Retro Eyes Glam Mascara, voor echte Bambi-ogen (€ 12,99).
3. Stay Glossy 3D, lipgloss met een blauwe glans to keep things interesting (€ 9,99).
4. Salon Pro with Lycra, extra longlasting nagellak (€ 6,99).
5. Scandaleyes Waterproof Gel Liner, een eyeliner die tot 25u blijft zitten (€ 8,69).
6. Lasting Finishing Matte by Kate Moss, wat goed is voor Miss Moss is goed voor ons. (€ 9,49).
7. Soft Colour Blush in Pink Rose om je look helemaal af te maken (€ 7,69).

Now go and get that London look, dames!

Foto's © Rimmel London

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded