Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nieuw, bio en Belgisch: JYB

Door Koen op 20.10.2013

Natural beauties, maak ruimte in je badkamerkast, want hier is JYB. Het biologisch verantwoorde cosmeticamerk van Belgische entrepreneurs Jean-Yves Berlemont en Charles-Antoine Huybrechts, werd vorige week - na 4 jaar onderzoek en labeur - losgelaten op de wereld. Belmodo kon alvast eens kijken, voelen en ruiken and of course, we like to share our verdict.

Eerst even voorstellen. Het gamma van JYB - een code die gebruikt werd tijdens de labo-tests, uit te spreken op z'n Engels - bestaat voorlopig uit een reinigingsgel, een tonic, een dag- en nachtcrème, een oogcontourcrème, een gezichtsolie en een body lotion. Alle producten zijn geschikt voor alle huidtypes, voor zowel mannen als vrouwen, en zijn uitgebreid getest op allergische reacties. Zoals gezegd werkt JYB met 100% natuurlijke ingrediënten, dat wil zeggen plantaardige oliën, sappen en gums. Verder staat altijd netjes op het flesje vermeld hoeveel procent daarvan precies van biologische teelt is.

Waarom bio? Heus niet omdat bio een buzz-woord is en goed in de markt ligt voor het moment. Nee, Berlemont en Huybrechts kozen voor bio uit respect voor mens en natuur, maar ook omdat plantaardige ingrediënten uit biologische teelt according to them veel meer actieve stoffen bevatten en dus: een beter resultaat voor je huid!

Over resultaat op lange termijn durven we nog geen uitspraken doen, maar wel dit: de producten zijn errug aangenaam van textuur, te vergelijken met cosmetica uit de parfumerie in plaats van de doorsnee crèmes uit de natuurvoedingswinkel. De geuren zijn subtiel - te veel etherische parfums kunnen allergische reacties opwekken, vandaar - maar lekker. En ons velletje voelde poederzacht na een eerste treatment.

1. Eye look good, oogcontourcrème die gezwollen ogen kalmeert en rimpels doet vervagen (€ 32,50).
2. Have a good day, dagcrème met UV-bescherming, hydraterende en anti-agingeigenschappen (€ 40,-).
3. Are you clean? een gel die bij contact met water een melkachtige textuur krijgt en hydrateert terwijl hij reinigt (€ 32,50).
4. You're so sweet, een hydraterende lotion die snel in je huid dringt en haar streelzacht achterlaat (€ 32,50).
5. She's fresh, so fresh, bloemenwater dat de huid reinigt en poriën vernauwt (€ 22,50).
6. Sweat dreams, nachtcrème met voedende en herstellende eigenschappen (€ 48,-).
7. Oil love you, gezichtsolie voor wie meer voeding en comfort wenst, bovenop z'n dag- of nachtcrème (€ 32,50).

JYB is momenteel te verkrijgen in zo'n 25 aphothekers in en rond het Brusselse en binnenkort ook via hun webshop.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded