Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Interview: Katy Perry over Killer Queen

Door Michael op 05.10.2013


Een rechtstreekse lijn richting Berlijn voor een interview met superster Katy Perry? En bovendien om de lancering van haar gloednieuwe parfum Killer Queen bij te wonen? Belmodo zegt voluit ja en trok gepakt en gezakt richting de Duitse big city om er kennis te maken met een knaller van een parfum. Meeting again met Katy Perry want in februari 2011 mocht ik haar alvast voor de 1ste keer in real life ontmoeten. Go back in time en lees het Belmodo artikel Katy Perry Pops it Now. Maar eerst ter zake met Killer Queen!

De popzangeres boert uitstekend, met een brand new single Roar uit én een full album Prism dat er aankomt op dinsdag 22 oktober 2013. Voeg daarbij nog de lancering van haar 3de geur en je weet meteen waar Miss Perry volop mee bezig is, naast gezellig knuffelen met haar lover John Mayer. Het nieuwe parfum Killer Queen gaat een stap verder dan de vorige 2 parfums net omdat Katy ook zelf volwassener is geworden en verder staat in haar leven. Wil je een gratis exemplaar van het parfum Killer Queen in huis halen? Good news, want je kan gewoon meespelen met onze Belmodo wedstrijd Win het Killer Queen parfum van Katy Perry!

Killer Queen is een verslavende geur die je instant betovert, verzwelgt en smeekt om aandacht. Deze geur is een creatie van neus Laurent Le Guernec van IFF. "Het parfum is geïnspireerd op rode fluweelbloemen. Denk daarbij aan diepe, bordeauxrode kleuren en de fluweelzachte textuur die doet denken aan een koninklijke hermelijnmantel", aldus Laurent Le Guernec. 

Het parfum bevat topnoten als wilde bes, pruim en bergamot. De hartnoten mixen rode fluweelbloemen, natuurlijke Arabische jasmijn en Rainbow Plumeria. Aangevuld met basisnoten van kasjmier, natuurlijk patchoelihart en vloeibare praline. Het flacon is opvallend en past perfect in het Killer Queen verhaal. Het kreeg de vorm van een edelsteen en is geïnspireerd op de scepter van een echte koningin. We like!Voor wie is dit parfum gemaakt? Wat wil Katy er mee bereiken? Wat was haar allereerste parfum dat ze zelf kocht? Lees snel verder voor het interview.

Wat was je voornaamste inspiratie voor dit parfum? Waarom koos je deze naam?

"Voor het parfum wou ik echt een geur creëren voor een krachtige, machtige en zelfverzekerde vrouw. Ik hoopte tot een geur te komen die de innerlijke kracht van elke vrouw zou versterken. Het parfum staat voor mij voor écht een perfectie. Zowel de geur als het flacon zijn helemaal wat ik wou ontwikkelen. Een parfumflesje moet voor mij vooral opvallen. Daarom hou ik ook van de parfums van Jean Paul Gaultier of Thierry Mugler. Mijn flesje bevat ook tal van verwijzingen naar mij persoonlijk, denk aan het kruis, mijn eigen Katy Perry logo en ook de gouden kroon. Maar voor de geur wou ik vooral een sterk parfum creëren met een zekere ambiguïteit erin. Het moest zowel zwoel zijn maar ook een tikje mannelijk geuren. De rode fluweelbloemen gemixed met de patchoeli zorgen voor die perfecte combinatie. Het is in ieder geval een signature scent. Alles hangt ook af hoe je het wil dragen. Kies je voor zwaar of draag je het licht. Beiden zijn mogelijk afhankelijk van wat je zelf wil of op welk moment je het wil dragen."

"Toen ik 15 jaar was raakte ik plotseling gefascineerd door het liedje Killer Queen van Queen. De lyrics van het liedje gaan over een sterke vrouw die haar niet aantrekt wat andere mensen denken. Ze beschikt over een innerlijke kracht, glow en dat wou ik absoluut weerspiegelen in het parfum en het flacon."

Is Killer Queen dan specifiek bedoeld voor zelfzekere ladies?

"Niet enkel voor hen hoor. Ook ik heb mijn momenten van onzelfzekerheid. Killer Queen neemt net die elementen van zelfzekerheid die je in je hebt en probeert het te versterken. Ik geloof zelf niet in producten die beweren dat ze je veranderen. Een product moet je kwaliteiten versterken die je sowieso al in je hebt. Je hoeft dus helemaal niet perfect te zijn om deze geur te dragen."

Hoe belangrijk is het voor jou om parfum te dragen?

"Ik ben gek op parfums. Voor mij creëren geuren namelijk herinneringen. Elke keer dat ik een man kruis en Aqua di Gió ruik, denk ik altijd ... oh my god ... that's my first boyfriend! Of als ik Love Spell by Victoria's Secret ruik dan denk ik meteen aan mijn middelbare school periode. Dus een geur bouwt voor mij mee aan die leuke herinneringen. Mijn allereerste herinnering is dan ook de geur van powder fresh toen ik nog een kind was. Je weet wel de poederige geur van pampers bijvoorbeeld."


Wat was je allereerste parfum dat je ooit kocht?

"Vroeger haalde ik mijn parfums altijd van m'n oudere zus. Het 1ste flesje wat ik ooit zelf kocht was Happy van Clinique. Nadien schakelde ik over naar Romance van Ralph Lauren. Ik kocht altijd de allerkleinste flesjes want ik had toen het budget niet. Ik droeg ze ook altijd in m'n tas bij mij."

Stel je voor dat je koningin bent voor 1 dag, welke regels zou jij meteen invoeren?

"Mocht ik koningin zijn voor 1 dag dan zou ik iedereen meteen laten hiken. (lacht) Ik ben gek op wandelen en lopen in de natuur met vrienden of met m'n lief. Het kan echt verhelderend werken. En ik zou alle vijanden van elkaar samenbrengen en bij een lekker etentje vooral laten praten. Ik ben er van overtuigd dat door meer te praten er bijzonder veel problemen de wereld uit geholpen kunnen worden."


Komen er nog andere parfums of beauty spin-offs?

"Tuurlijk komen er nog andere beauty spullen uit. Killer Queen heeft anderhalf jaar nodig gehad om gelanceerd te worden dus die dingen nemen serieus wat tijd in beslag. Ik ga liever niet over 1 nacht ijs, maar geef het graag de tijd die het nodig heeft. Met Killer Queen nu uit, ben ik dan ook bijzonder fier dat we zoiets hebben kunnen creëren."

Wat is het moeilijkste, muziek maken of een parfum maken?

"Het zijn 2 verschillende processen, 2 andere soorten creativiteit. Een album maken duurt minder lang dan een parfum creëren. Bij een parfum moet je verschillende samenstellingen proberen en als je eenmaal gevonden hebt waar je wil voor gaan, dan moet je die nog allerlei procedures laten doorlopen. Je moet het ff laten verouderen, je moet checken wat het wordt onder verschillende omstandigheden en vele andere dingen. Dus het heeft wel meer tijd nodig."

"Ookal hou ik van het maken van een parfum bijvoorbeeld of van dingen doen naast mijn muziek, toch blijft het uitbrengen van een album 1 van mijn belangrijkste verwezenlijkingen. Een album is écht een reflectie van jezelf als persoon. Dus het is zeer opening to yourself."

De Killer Queen-campagne is gefotografeerd door de beroemde modefotograaf Tim Walker. Hij shoot voor o.a. Vogue US, W Magazine en mocht Kate Moss al verschillende keren vastleggen op foto. De video toont de uitzonderlijke vrouwelijke elegantie en de ware power met een ondeugende knipoog. Je ziet hoe Katy zich niet laat tegenhouden om onverschrokken de troon te veroveren. Of zoals ze het zelf benadrukt 'own the thrown'! Hell yeah!

Wil je meer over Katy Perry te weten komen en over al haar drukke bezigheden, check dan de Katy Perry website

Het Killer Queen parfum is verkrijgbaar als Eau de Parfum 15ml (€ 17,50), 30ml (€ 27,50), 50ml (€ 37,50), 100ml (€49,50). De body lotion is 200ml (€ 12,50) en de shower gel bevat 200ml (€ 12,50). Vanaf nu verkrijgbaar bij de drogist. 

page loaded