Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bloemengeuren voor ieder seizoen!

Door Tiany op 24.09.2013

Niets is zo tijdloos inspirerend als een bloem. De geuren, de kleuren en de vormen blijven erin slagen een grote bron van inspiratie te zijn in talloze kunstgebieden.


© Painting by Thomas Darnell

Op de catwalks zien we voor deze herfst veel bloemenprints en ook bij parfums blijven bloemengeuren centraal stellen. We zetten de nieuwste bloemengeuren voor jou op een rijtje. Let’s get started!

1. Sea Rose

Davidoff brengt met zijn nieuwe geur Sea Rose een ode aan het ochtendgloren. De zon die oprijst aan de kustlijn creëert een prachtig roze lucht en was de inspiratie voor de nieuwe geur. In het parfum vinden we vrouwelijke elementen als pioenrozen en tegelijk ook toetsen van muskus die doen denken aan de zee. Het parfum van Davidoff ligt voor € 33,- voor 30 ml. bij Ici Paris XL.

2. Delicate Rose

Trussardi vond zijn inspiratie ook bij de roos. Deze bloem is de belichaming van gracieuze vrouwelijkheid en levendigheid. In Delicate Rose herkennen we rozen en extracten van lotusbloem en jasmijn. De geur wordt pittig met elementen van Kumquat, Yuzu en witte houtsoorten. Je legt voor een flacon van 30 ml. € 39,- bij Trussardi.

3. Roses de Chloé

De inspiratie van de roos in al zijn vormen houdt niet op. Voor het vijfjarig bestaan van de Chloé-geur wordt er een nieuwe variant uitgebracht waarin opnieuw rozen centraal staan. Bij Roses de Chloé bevat de geur naast rozen ook nog bergamot, magnolia, muskus en amber. De nieuwe geur is te vinden bij Ici Paris XL voor € 51,- voor 30 ml.

4. Peony & Blush Suede

Het Britse parfummerk Jo Malone heeft een nieuwe geur: Peony & Blush Suede. What’s in a name, de basis van deze geur zijn pioenrozen en suède. Hiernaast bevat de geur ook nog hints van rode appel, jasmijn en gillyflower. Een flirterige, sensuele geur die verleidelijk en luxueus aanvoelt. Jo Malone is nogal moeilijk te vinden in ons Belgenlandje, maar het is beschikbaar bij Senteurs d’ailleurs en kost € 47,- voor 30 ml.

5. J’adore Dior

De gekendste geur van Dior, J’adore, wordt nu in een voile de parfum uitgebracht. Het parfum moet aanvoelen als een 2de huid, een sensuele sluier die je omgeeft. De bloem die aan de basis ligt van deze sexy smell is de majestueuze iris en de elegante roos, wat zorgt voor een harmonieus bloemenboeket. Je vindt deze fragrance bij Ici Paris XL voor € 60,- voor 50 ml.

6. Cherry in the air

Last but not least is de nieuwe geur van Escada. Cherry in the air is een fruitige limited edition zomergeur waarbij de bloesem van een kersenboom de basis vormen. Naast een heerlijke mix van rode vruchten, zitten er in de geur ook extracten van noten verborgen. Deze geur is zonder twijfel de vrolijkste geur uit het rijtje en ideaal voor wie de zomer nog niet wil vergeten. Cherry in the air is te koop bij Ici Paris XL voor € 35,- voor 30 ml.

Wat nu wel duidelijk is geworden, is dat flowers never go out of style. Zomer, herfst, winter of lente, met een bloemengeur kan je nooit mis gaan. Plenty of choice for everybody!

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded