Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Chanel Fragrances

Door Koen op 04.09.2013

Voor het modehuis Chanel is parfum als een accessoire dat je outfit volledig kan afwerken. Het is mademoiselle Chanel zelf die er destijds op stond dat haar modehuis een eigen geur moest hebben. Ze veroorzaakte destijds een echte revolutie met Chanel n°5. Het was het 1ste parfum ooit dat synthetisch was samengesteld en geen loutere bloemengeur was. Coco Chanel vond namelijk dat een parfum niet naar een bloem moest ruiken, maar naar een vrouw.

De toon was gezet en ook daarna bleef Chanel succesvolle parfums uitbrengen. Het Chanel fragrance laboratory met aan het hoofd grand parfumeur Olivier Polge is verantwoordelijk om de geurerfenis van Chanel te beschermen en bovendien de geuren up-to-date te houden.

Wie een Chanel geur aanschaft is best goed geïnformeerd. Er is namelijk meer op de markt dan enkel een eau de toilette of een eau de parfum. De kenners know what I am talking about. Chanel verkoopt van een aantal geuren ook het parfum. Puur. This is the real thing. Je hebt er maar een paar druppeltjes van nodig op de plekken waar je gekust wilt worden. Vraag ernaar in je parfumerie!

Coco mademoiselle, Chance en Allure zijn maar een fractie van de geuren van Chanel. In de Chanel boetieks vind je ook ‘les exclusifs de Chanel’, een reeks parfums, allemaal dezelfde flacons. Uniek en vooruitstrevend en tegelijk zeer klassiek.

1 ding is zeker: Chanel perfumes are here to stay!

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded