Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Summer Indulgences!

Door Tiany op 03.09.2013

Het is nog even zomer en dat wil zeggen dat we nu volop moeten profiteren. Geniet nog even van de heerlijke cocktails, BBQ’s met vrienden, verre reizen, je favoriete festivals, blote benen, lichte make-up en natuurlijk je favoriete zomerparfum!


© Vogue Paris, juni 2012

Wie nog graag wat last-minute inspiratie wil, is hier op de juiste plaats. Wij zetten enkele summer indulgence parfums op een rijtje die je helpen van de laatste weken zonneschijn te genieten!

1. Reminiscen met Reminiscence

Een geur heeft vaak de kracht om herinneringen op te roepen. De koekjes van oma, het wasmiddel van mama,… Noem maar op. Iedereen heeft wel bepaalde geuren that tell a story. Dit was de inspiratie voor de nieuwe geuren van Reminiscence. Héliotrope doet denken aan de natuur, Guimauve doet ons dromen van het Verre Oosten en Dragée tenslotte doet denken aan een vers boeket bloemen. Allemaal lekker fris en vooral zeer zomers! De parfums van Reminisence zijn verkrijgbaar bij Ici Paris XL en je betaalt € 65,- voor een flacon van 50 ml.

2. Mediterraans wegdromen

Roger Gallet’s inspiratie voor een nieuwe geur kwam uit het zinderende Zuiden. De nieuwe geur werd Fleur de Figuier gedoopt. De geur van vijgenbomen is voor hem kenmerkend voor oorden als Corsica, Turkije, de Rivièra, Sicilië en Zuid-Italië. Reizen is sowieso 1 van de geneugten van de zomer en daarom kon dit zomerparfum niet in het rijtje ontbreken. Deze fresh water vind je bij Ici Paris XL en je betaalt € 15,10 voor 30 ml.

3. The smell of rain

Zomer in de UK. Voor velen is dit niet meteen de droomlocatie om een vakantie door te brengen. Nochtans was het de inspiratie voor de nieuwe geur Burberry Summer. De geur doet denken aan die van verkoelende regen op een hete zomerdag. Je vindt hem bij Sephora voor € 50,-.

4. Cheer up with cherries

Kersen, 1 van de lekkerste fruitsoorten ever, zijn enkel beschikbaar in de zomer. Iedere lente opnieuw is het uitkijken naar de witte kersenboom bloesems. L’Occitane koos deze fruitsoort voor de nieuwe geur Spring Cherry. Je vindt deze eau de toilette al voor € 35,- voor 50 ml. bij L’Occitane.

5. Zomerse Bloesems

Bloesems zijn 1 van de mooiste dingen aan de zomer. Bomen lijken wel pastelroze, blauw of maagdelijk wit en het ruikt heerlijk in alle straten. Osmanthus Blossom, de nieuwe cologne van Jo Malone werd geïnspireerd door deze bloesem, waarvan de geur zoet is als abrikoos en tegelijkertijd ruw als leder. Een verrassende zomergeur die prikkelt. Jo Malone is verkrijgbaar bij Senteurs d’ailleurs in Brussel en kost € 46,- voor 30 ml.

Zolang de zomer er nog is, moet je er dus met volle teugen van genieten. Enjoy it while it lasts!

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded